Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta aikoo purkaa Hitlerin syntymäkodin – kaupunkilaiset toivovat tilalle pakolaiskeskusta tai museota

Valtava talo on ollut tyhjillään vuodesta 2011 lähtien, jolloin hallitus riitaantui sen omistajan kanssa.

Ulkomaat
 
DOMINIC EBENBICHLER / Reuters
1970-luvun alussa Itävallan hallitus allekirjoitti vuokrasopimuksen rakennuksen omistavan Gerline Pommerin kanssa ja muutti tilat vammaisten palvelukeskukseksi. Vuonna 2011 Pommer kuitenkin riitaantui hallituksen kanssa ja vuokrasopimus päättyi.
1970-luvun alussa Itävallan hallitus allekirjoitti vuokrasopimuksen rakennuksen omistavan Gerline Pommerin kanssa ja muutti tilat vammaisten palvelukeskukseksi. Vuonna 2011 Pommer kuitenkin riitaantui hallituksen kanssa ja vuokrasopimus päättyi. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Itävallan viranomaiset kertoivat maanantaina aikovansa purkaa Adolf Hitlerin syntymäkodin pohjoisessa Braunau am Innin kaupungissa, kertoo uutistoimisto AFP.

”Hitlerin talo revitään alas. Sen perustukset voivat jäädä paikoilleen, mutta talon paikalle pystytetään uusi rakennus. Sitä tullaan käyttämään joko hyväntekeväisyyteen tai paikallisten viranomaisten toimiin”, Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka kertoi itävaltalaiselle sanomalehti Die Presselle.

Sobotkan mukaan päätös perustuu asiantuntijaryhmältä saatuihin suosituksiin. Ryhmän tehtävänä oli pohtia, mitä kiistellylle Hitlerin syntymäkodille tehdään.

Valtava talo on ollut tyhjillään vuodesta 2011 lähtien, jolloin hallitus riitaantui sen omistajan ja paikallisen asukkaan Gerline Pommerin kanssa. Hänen perheensä on omistanut yli vuosisadan suuren osuuden talosta, jossa Hitler syntyi 20. huhtikuuta 1889.

DOMINIC EBENBICHLER
Adolf Hitler syntyi 20. huhtikuuta 1889 Braunau am Innin kaupungissa.
Adolf Hitler syntyi 20. huhtikuuta 1889 Braunau am Innin kaupungissa.

1970-luvun alussa Itävallan hallitus allekirjoitti vuokrasopimuksen Pommerin kanssa ja muutti tilat vammaisten palvelukeskukseksi.

Sopimus päättyi kuitenkin viisi vuotta sitten, kun Pommer yllättäen kieltäytyi myöntämästä lupaansa tarpeelliselle remontille. Hän myös hylkäsi sisäministeriön rakennuksesta tekemän ostotarjouksen.

Heinäkuussa hallitus hyväksyi lain, joka takaa sille oikeuden ottaa talon hallintaansa Pommerilta. Sisäministeriön tiedottaja kertoi maanantaina uutistoimisto AFP:lle, että parlamentin on vielä hyväksyttävä rakennuksen purkaminen.

Tapaus on nostattanut kiivasta keskustelua Braunaun 17 000 asukkaan kaupungissa. Osa ihmisistä haluaisi rakennuksen tilalle pakolaiskeskuksen, toiset toivoisivat paikalle museota, joka omistettaisiin Itävallan vapautumiselle natsivallasta.

Kulttuurijärjestöt ovat vastustaneet rakennuksen purkamista, sillä se on osa kaupungin keskustan historiaa ja siten kulttuuriperinnön suojeluksen alainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat