Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Portugalilainen lähiliikenneyhtiö kehottaa matkustajiaan syömään aamiaista – pyörtyilevät ihmiset myöhästyttävät junia

Ulkomaat
 
Juhani Niiranen
Mikäli matkustajat alkavat voida pahoin, tulisi heidän Fertagusin mukaan jäädä pois seuraavalla pysäkillä ja etsiä apua sen sijaan, että he pysyttelevät junassa.
Mikäli matkustajat alkavat voida pahoin, tulisi heidän Fertagusin mukaan jäädä pois seuraavalla pysäkillä ja etsiä apua sen sijaan, että he pysyttelevät junassa. Kuva: Juhani Niiranen

Portugalilainen lähiliikenneyhtiö Fertagus käynnisti maanantaina kampanjan, jossa se kehottaa matkustajia syömään aamiaista välttääkseen junien myöhästymisen.

”Ilman aamiaista markustaminen voi vaikuttaa jokaisen matkaan!”, totesivat Fertagusin asemilleen kiinnittämät julisteet uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kampanjan tarkoituksena on vähentää pyörtyilevien matkustajien määrää. Kuluneen puolen vuoden aikana 46 matkustajaa on pyörtynyt yhtiön junissa aiheuttaen 51 junan myöhästymisen yhteensä 209 minuutilla. Fertagus operoi junia, jotka kulkevat noin 50 kilometrin matkaa Lissabonin ja Setúbalin välillä.

”Tajusimme, että monet myöhästymisistä johtuivat ihmisten alhaisesta verensokerista, sillä he eivät ole syöneet muutamaan tuntiin. Yleensä pyörtymiset tapahtuivat juuri aamuruuhkien aikaan”, Fertagusin markkinointipäällikkö Raquel Santos kertoi uutisradiokanava TSF:lle.

”Matkustajaa ei ole aina mahdollista poistaa heti junasta, mikä aiheuttaa myöhästymisiä. Hälytykset puolestaan aiheuttavat koko junaverkoston myöhästymisen.”

Aamiaisen syömisen lisäksi Fertagus kehottaa matkustajia kantamaan mukanaan vesipulloa. Mikäli matkustajat alkavat voida pahoin, tulisi heidän jäädä pois seuraavalla pysäkillä ja etsiä apua sen sijaan, että he pysyttelevät junassa.

70 000 matkustajaa päivittäin kuljettava yhtiö suunnittelee jakavansa omenoita ja jogurtteja matkustajilleen kaikilla asemillaan ensi viikolla osana aamiaiskampanjaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat