Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK valitsi Ihmenaisen naisten ja tyttöjen oikeuksia ajavan kampanjansa johtohahmoksi – valinta herätti kritiikkiä

Ulkomaat
 
PIERRE ALBOUY
YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin on tarkoitus osallistua perjantaina seremoniaan, jossa Ihmenainen nimitetään virallisesti YK:n kunnialähettilääksi naisten ja tyttöjen vaikutusmahdollisuuksia puolustavaan kampanjaan.
YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin on tarkoitus osallistua perjantaina seremoniaan, jossa Ihmenainen nimitetään virallisesti YK:n kunnialähettilääksi naisten ja tyttöjen vaikutusmahdollisuuksia puolustavaan kampanjaan. Kuva: PIERRE ALBOUY

Yhdistyneet Kansakunnat puolusteli maanantaina valintaansa ottaa sarjakuvahahmo Ihmenainen johtohahmoksi tyttöjen oikeuksia ajavaan kampanjaansa, kun sen valintaa kritisoitiin naisia vähätteleväksi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin on tarkoitus osallistua perjantaina seremoniaan, jossa Ihmenainen nimitetään virallisesti YK:n kunnialähettilääksi naisten ja tyttöjen vaikutusmahdollisuuksia puolustavaan kampanjaan.

”Naurettavaa. Naisten vaikutusvaltaa käsittelevää kampanjaa edustaa sarjakuva, vaikka maailmassa olisi niin paljon tosielämän naisia, jotka olisi voitu valita”, sanoi Shazia Rafi, yksi She4SG-kampanjan johtajista. She4SG on kampanja, joka pyrkii ajamaan naisen valintaa YK:n pääsihteerin paikalle.

Rafi kirjoitti Ban Ki-moonille ja kehotti tätä jättämään perjantain seremonian väliin. Nainen itse aikoo järjestää perjantaina boikotin, jossa vaaditaan Ihmenaisen vetämistä pois kampanjasta.

YK:n tiedottaja Stephane Dujarric vastasi kritiikkiin sanoen, että Ihmenaisen valinta oli yksinkertaisesti yritys saada yhteys nuorempiin yleisöihin.

”Jotta saavuttaisimme nuoret, jotta saavuttaisimme yleisöt tämän rakennuksen ulkopuolella, meidän täytyy olla luovia”, hän kertoi toimittajille.

Rafi kuitenkin hylkäsi selityksen toteamalla, että ”nuoret naiset eivät enää katso itseään ja ajattele, että heidän pitäisi pukeutua paljastavasti tullakseen vakavasti otetuiksi”.

YK:n tiedottaja kehotti kriitikoita odottamaan perjantain virallista tilaisuutta ennen kuin he tekisivät liikaa päätelmiä vuoden mittaisen kampanjan tavoitteista.

”Kaikki ihmeet mitä voimme tehdä” -sloganilla kulkeva kampanja keskittyy sukupuolten tasa-arvoon ja naisten vaikutusvaltaan, mikä on yksi YK:N maailmanlaajuisista tavoitteista seuraavien 15 vuoden ajan. Perjantain tapahtumaan odotetaan mahdollisesti saapuvaksi myös Lynda Carteria, joka kuvattiin television hittisarjan Ihmenaisena 1970-luvulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat