Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkel ja Hollande painostavat Putinia kohti rauhaa Ukrainassa ja Syyriassa – ”Emme voi odottaa ihmettä, mutta pakko yrittää”

Kolmikko tapaa Berliinissä myös Ukrainan presidentin Petro Porošenkon. Syyskuun puolivälissä alkanutta Ukrainan tulitaukoa on rikottu toistuvasti.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
SPUTNIK / Reuters
Venäjän presidentti Vladimir Putin.
Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kuva: SPUTNIK / Reuters

Saksan liittokansleri Angela Merkel ei odota ihmettä keskiviikon tapaamiselta. Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat keskustelevat keskiviikkona Syyrian ja Ukrainan tilanteista Berliinissä.

”Meidän täytyy käyttää hyödyksi jokainen tilaisuus yrittää vaikuttaa. Tosin on sanottava, että emme voi odottaa ihmettä, mutta tässä tilanteessa on pakko yrittää”, Merkel kommentoi medialle tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti François Hollande neuvottelevat myös syyrialaiskaupunki Aleppon pommituksista.

Hollanden avustajan mukaan Putinia yritetään painostaa taipumaan kestävään tulitaukoon Aleppossa. Syyrian hallituksen ja Venäjän joukot pommittavat piiritettyä kaupunkia.

Lisäksi Putin, Merkel ja Hollande tapaavat Berliinissä Ukrainan presidentin Petro Porošenkon. Venäjän, Saksan, Ranskan ja Ukrainan johtajat tapaavat nyt ensimmäistä kertaa vuoteen.

Merkelin koolle kutsuman tapaamisen aihelistalla on myös keskustella uusista toimista, joilla Itä-Ukrainan kriisi saataisiin ratkaistua.

Syyskuun puolivälissä alkanutta Ukrainan tulitaukoa on rikottu toistuvasti.

Berliinin tapaaminen edeltää EU-maiden johtajien torstaina alkavaa huippukokousta, jossa jäsenvaltioiden päät keskustelevat esimerkiksi Venäjä-suhteestaan. EU on aiemmin asettanut Venäjää vastaan pakotteita Ukrainan kriisin vuoksi. Pakotteiden uusimisesta pitää päättää vuoden loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat