Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n ulkoministeriötä syytetään yrityksestä painostaa FBI:tä Hillary Clintonin sähköposteista

Clintonin kilpakumppani Donald Trump kutsui paljastusta ”hyvin suureksi ja rehellisesti sanottuna uskomattomaksi” ja sanoi tapauksen olevan todiste korkean tason korruptiosta.

Ulkomaat
 
LUCY NICHOLSON / Reuters
Hillary Clinton
Hillary Clinton Kuva: LUCY NICHOLSON / Reuters

Washington

Yhdysvaltain ulkoministeriön väitetään yrittäneen vaikuttaa liittovaltion poliisiin FBI:hin, kun lainvalvojat selvittivät demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin sähköpostin käyttöä.

Maanantaina julkaistujen asiakirjojen mukaan ulkoministeriön virkamies Patrick Kennedy väitteli FBI:n kanssa siitä, oliko yksi Libyan Bengasia koskeva sähköposti julkinen vai luottamuksellinen. Kennedyn sanotaan halunneen, että viesti merkittäisiin julkiseksi. Vastineeksi hänen väitetään luvanneen, että FBI saa luvan lähettää lisää asiamiehiä Irakiin.

Neljä amerikkalaista kuoli terroristihyökkäyksessä Bengasissa syyskuussa 2012. Clinton toimi hyökkäyksen aikana ulkoministerinä. Poliittiset vastustajat ovat arvostelleet Clintonia suurlähetystön turvallisuuden laiminlyönnistä.

Ulkoministeriö ja FBI ovat molemmat ilmoittaneet, ettei minkäänlaista sopimusta asiasta tehty, eikä edes luvattu. Kiistelty sähköposti oli julkaistu FBI:n haluamassa muodossa, eikä Irakiin ole lähetetty lisää FBI:n väkeä. Clintonin ei tiedetä olleen selvillä ministeriön ja lainvalvojan keskusteluista.

Donald Trump ja republikaanit pitävät julkisuuteen vuotanutta tapausta uutena todisteena Clintonin väärinkäytöksistä.

Twitteriin lähettämässään videolausunnossa Trump kutsui paljastusta ”hyvin suureksi ja rehellisesti sanottuna uskomattomaksi” ja sanoi tapauksen olevan todiste korkean tason korruptiosta.

Clintonin edustajien mukaan kyse oli valtion virkamiesten normaaleista keskusteluista, joiden kanssa kampanjalla ei ole ollut mitään tekemistä.

Sähköpostiasia on varjostanut Clintonin kampanjaa keväästä 2015 lähtien, jolloin paljastettiin Clintonin käyttäneen yksityistä sähköpostiaan monien virallisten asioiden hoitoon.

Clinton väitti pitkään, ettei hänen yksityisen sähköpostinsa kautta olisi kulkenut salaista tai luottamuksellista materiaalia, mutta joutui perääntymään sen jälkeen, kun FBI totesi ainakin 110 viestin sisältäneen luottamuksellisia tietoja.

Viestejä ei ollut alun perin merkitty luottamuksellisiksi, mutta ne luokiteltiin sellaisiksi FBI:n tutkimuksissa. Kennedyn ja FBI:n viestinvaihto liittyi juuri näihin tutkimuksiin.

Kesäkuussa FBI ilmoitti, ettei Clintonin ollut syytä epäillä rikoksesta, mutta arvosteli hänen käyttäneen sähköpostiaan ”äärimmäisen varomattomasti”.

Toistaiseksi ei ole löydetty todisteita siitä, että hakkerit olisivat päässeet käsiksi Clintonin sähköposteihin siksi, että tämä käytti yksityistä sähköpostia.

Poliittisten vastustajien esillä pitämä sähköpostiasia on saanut monet äänestäjät epäilemään demokraattien presidenttiehdokkaan luotettavuutta ja rehellisyyttä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat