Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noin kolmasosa aikuisista maailmanlaajuisesti hyväksyisi samaa sukupuolta olevien avioliiton

Maailmanlaajuisen hlbtiq-järjestö Ilgan mukaan 32 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevien avioliitot tulisi laillistaa.

Ulkomaat
 
Jussi Nukari
Euroopassa samaa sukupuolta olevien avioliittoa kannatti 41 prosenttia vastaajista.
Euroopassa samaa sukupuolta olevien avioliittoa kannatti 41 prosenttia vastaajista. Kuva: Jussi Nukari

Noin kolmasosa aikuisista maailmanlaajuisesti on sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevien avioliitto tulisi laillistaa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Maailmanlaajuinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustava hlbtiq-järjestö Ilga haastatteli samaa sukupuolta olevien avioliittoa koskevaan tutkimukseensa lähes 100 000 ihmistä 65 maassa.

Järjestön mukaan 32 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevien avioliitot tulisi laillistaa. 45 prosenttia ei laillistaisi avioliittoja, kun taas 23 prosenttia ei osannut sanoa, miten asiaan tulisi suhtautua.

Ilgan mukaan vastausten jakautuneisuus johtuu syvistä uskonnollisista aluejakaumista. Vain 19 prosenttia afrikkalaisista ja 26 prosenttia aasialaisista hyväksyisi samaa sukupuolta olevien avioliiton. Amerikassa samaa sukupuolta olevien avioliittoa kannatti 35 prosenttia, Euroopassa 41 prosenttia ja Oseaniassa 56 prosenttia vastaajista.

Tutkimusta tehneen Aengus Carrollin mukaan mielipiteiden jakautuneisuus kertoo siitä, että Afrikassa ja Aasiassa vähemmistöjen oikeuksien puolestapuhujat keskittyvät palavampiin ongelmiin kuten homojen kohtaamaan syrjintään.

Homopariskunnat on laillisesti tunnustettu yli 20 maassa maailmassa, suurimmaksi osaksi Euroopassa ja Amerikassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat