Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ecuador myöntää rajoittaneensa Assangen nettiyhteyksiä – ”Yhdysvallat ei ole meitä painostanut”

Maan ulkoministeriön viestittää, ettei Ecuador halua vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjaan.

Ulkomaat
 
AXEL SCHMIDT / Reuters
Julian Assange puhui nettiyhteyden kautta Wikileaksin 10-vuotisjuhlassa Berliinissä lokakuun alussa.
Julian Assange puhui nettiyhteyden kautta Wikileaksin 10-vuotisjuhlassa Berliinissä lokakuun alussa. Kuva: AXEL SCHMIDT / Reuters

Ecuadorin valtio ilmoittaa rajoittaneensa paljastussivusto Wikileaksin johtajan Julian Assangen nettiyhteyksiä Lontoon suurlähetystössä, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Wikileaks oli jo sunnuntaina syyttänyt Ecuadoria nettiyhteyksien katkaisusta, mutta Lontoon suurlähetystö ei suostunut vahvistamaan tai kommentoimaan asiaa median haastattelupyynnöistä huolimatta.

Assange on asunut lähetystössä neljä vuotta eli siitä lähtien, kun rikostutkinta raiskausepäilyistä alkoi Ruotsissa.

Ecuadorin ulkoministeriö julkaisi oman espanjankielisen kannanottonsa myöhään tiistaina paikallista aikaa.

”Ecuadorin valtio kunnioittaa periaatetta, jonka mukaan muiden valtioiden sisäisiin asioihin ei puututa. Se ei sotkeudu muiden vaalikampanjoihin eikä suosi tiettyjä ehdokkaita”, ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan.

Samalla Ecuador tuli vahvistaneeksi epäilyt siitä, että Wikileaksin paljastukset Hillary Clintonista olisivat Assangen nettiyhteyksien rajoittamisen syynä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat tähän mennessä syyttäneet venäläisiä hakkereita Clintonin sähköposteihin tunkeutumisesta.

Yhdysvaltain ulkoministeriö kommentoi, ettei sillä ole mitään tekemistä Ecuadorin valtion päätösten tai Assangen nettiyhteyksien kanssa.

Myös Ecuador on kiistänyt, että Yhdysvallat olisi painostanut sitä vaientamaan Assangea.

”Sitä paitsi tämä määräaikainen rajoitus Julian Assangen nettiyhteyksissä ei estä Wikileaksiä jatkamasta toimintaansa”, Ecuadorin ulkoministeriö tiedotti.

Wikileaks on palannut otsikoihin Yhdysvaltain presidentinvaalien loppusuoralla paljastamalla Hillary Clintonin kampanjan johtohahmon John Podestan sähköposteja. Clintonin kampanjaorganisaatio ei ole kiistänyt sähköpostien alkuperää, muttei ole vahvistanut niitä aidoiksi.

Sähköposteissa on muun muassa ollut Clintonin liikepankki Goldman Sachsissa pitämä puhe, josta ilmenee hänen tuttavallinen suhteensa pankin johtohahmoihin. Clinton on myös kommentoinut Syyrian silloista tilannetta, josta voi päätellä, että hän suosisi salaisia operaatioita vieraassa maassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat