Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Helsinkiin matkalla olleen miehen vatsasta löytyi kokaiinia Miamin kentällä – Helsinki-Vantaalla paljastuu sekä kokaiinin, heroiinin kuin hasiksenkin nielijöitä

Helsingin katukaupassa kallis kokaiini on alkanut yleistyä.

Ulkomaat
 

Suomeen matkannut puolalaismies jäi kiinni Yhdysvaltain Miamin lentokentällä puolen kilon kokaiinilastin kanssa. Sanomalehti Miami Heraldin mukaan mies lyyhistyi lentokentällä. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hänen vatsastaan poistettiin 53 kokaiinipakkausta.

45-vuotias puolalaismies oli tullut Miamiin Trinidadista. Hänen tarkoituksensa oli jatkaa matkaa muutaman päivän jälkeen Suomeen.

Häntä syytetään huumeiden salakuljetuksesta sekä matkustajalennon käyttämisestä rikostarkoituksessa. Miamin poliisin oletuksena on, että kokaiini oli tulossa paikalliseen käyttöön.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on viimeisten viiden vuoden aikana löydetty ihmisten vatsasta kokaiinin ja heroiinin lisäksi myös hasista.

Vatsaan piilotetut huumepaketit löydetään usein ennakkotietojen perusteella sekä epäiltyjä henkilöitä seuraamalla ja tarkastamalla. Jos halutaan varmistua, onko matkustaja niellyt huumeita, hänet ohjataan oikeuslääkärin luokse.

”Useimmiten siellä tehdään röntgentutkimus”, sanoo tulliylitarkastaja Risto Rodionoff.

Lentoaseman turvatarkastuksen läpivalaisulaitteet eivät paljasta huume-eriä, vaan niitä käytetään lähinnä aseiden ja teräaseiden etsimisessä.

Suomen poliisin näkökulmasta puolalaismiehen käyttäminen huumekuriirina on erikoista. Suomeen tulevista huumekuriireista valtaosa on virolaisia.

”Kansallisuuksia on monia, mutta puolalaiset ovat meidän havaintojemme mukaan olleet huumeiden salakuljetuksessa aivan marginaalinen ryhmä”, sanoo rikosylikomisario Jukka Paasio Helsingin poliisista.

Kokaiini tulee Eurooppaan yleensä Etelä-Amerikan viljelyksiltä joko Espanjan tai Portugalin tai sitten Hollannin kautta. Myös Suomeen kokaiini tulee usein kehon sisällä.

”Nielemisessä on valtavat terveysriskit. Se voi hyvin helposti päättyä kuolemaan”, Paasio sanoo.

Helsingin poliisi on parin viime vuoden aikana havainnut kokaiinin yleistyvän katukaupassa. Viime vuonna takavarikoitiin yhteensä 8,5 kiloa kokaiinia, kun pari vuotta sitten poliisin haltuun jäi vain puolet tästä määrästä.

”Kokaiinia on tänä vuonna tavattu myös amfetamiinin käyttäjiltä, vaikka se on kalliimpi huume. Kokaiini ei enää ole mikään yökerhotuote. Tarjontaa on ilmeisesti niin paljon, että sitä pitää myydä alaspäin”, Paasio sanoo.

Miami Heraldin mukaan kokaiinipakkauksia nielleet salakuljettajat eli muulit ovat tavanomaisia Floridassa, joskin niiden käyttö on vähentynyt viime vuosina. Tämän tapauksen tekee erikoiseksi sekä tekijän kansallisuus, lähtömaa että jatkolento.

Matkustusasiakirjojen mukaan mies oli tehnyt vastaavanlaisia lyhyitä piipahduksia Puolasta aiemminkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat