Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntija arvioi Trumpin ja Clintonin kehonkielen – Mikä paljastaa hermojen pettämisen?

Viestintä- ja esiintymisasiantuntija Katleena Kortesuo arvioi HSTV:ssä Donald Trumpin ja Hillary Clintonin kehonkieltä toisessa väittelyssä. Ehdokkaat kohtaavat kolmannessa ja viimeisessä väittelyssä varhain torstaiaamuna.

Ulkomaat
 
Tällaisia asioita kehonkieli paljastaa presidenttiehdokkaista
Tällaisia asioita kehonkieli paljastaa presidenttiehdokkaista
Viestintä- ja esiintymisasiantuntija Katleena Kortesuo arvio HSTV:lle demokraattien Hillary Clintonin ja republikaanien Donald Trumpin kehonkieltä toisessa vaaliväittelyssä.

Näin seuraat Trumpin ja Clintonin viimeistä väittelyä

  HSTV näyttää väittelyn suorana lähetyksenä varhain torstaiaamuna klo 4-6.30. Lähetyksen ohessa on myös tekstimuotoinen hetki hetkeltä –seuranta.

  Heti väittelyn jälkeen voit lukea hs.fi:ssä tai HS:n sovelluksessa laajan kuvauksen siitä, mitä väittelyssä sanottiin.

  Pian väittelyn jälkeen luettavissa on myös kirjeenvaihtaja Laura Saarikosken analyysi väittelyn huippukohdista ja merkityksestä.

  Kello 10 torstaina alkaa HS:n verkkosivuilla HSTV:n suora lähetys Sanomatalon studiosta, jossa HS:n edellinen kirjeenvaihtaja Tuomas Niskakangas arvioi Trumpin ja Clintonin onnistumista. Niskakankaan arvioiden lomassa nähdään otteita väittelyn kohokohdista.

Kokeneenkin puhujan keho voi paljastaa paljon sellaista, mitä hän ei ole tarkoittanut osaksi esitystään. Yhdysvaltain seuraavan presidentin pestistä kisaavat Donald Trump ja Hillary Clinton ovat molemmat vuosikymmenten kokemuksella varustettuja lavakonkareita. Silti myös heidän käytöksestään lavalla voi päätellä paljon. Tarkkana kannattaa olla etenkin silloin, kun he ovat itse hiljaa, sanoo viestintä- ja esiintymisasiantuntija Katleena Kortesuo.

Useamman kirjan viestinnästä ja esiintymisestä kirjoittanut Kortesuo arvioi HSTV:lle presidenttiehdokkaiden kehonkieltä. Kortesuon mukaan harjaantuneenkin esiintyjän on vaikea opetella opetella osaksi esiintymistään mitään sellaista, mikä ei ole hänelle luontaista. Itselleen epäluontaisen puhetyylin yrittäminen petti myös Trumpin toisessa väittelyssä.

”Hän aloitti yhtäkkiä puheenvuoronsa hyvin pehmeällä tavalla, hyvin pehmeällä äänellä. Se oli aika keinotekoista ja se ei kestänyt. Hän ei pystynyt edes yhtä kahden minuutin puheenvuoroa pitämään sitä tekaistua maneeria vaan hän palasi aina omaan luontaiseen puherytmiinsä.”

Presidentinvaalien toisessa väittelyssä ehdokkaat heitettiin haastavaan tilanteeseen. Kyseessä oli niin kutsuttu ”kaupungintaloväittely”. Tässä väittelytyypissä ehdokkaat seisovat keskellä lavaa, jossa heidän sivuillaan istuu joukko yleisön edustajia, jotka esittävät kysymyksiä.

Väittelijän on pakko ottaa huomioon lavayleisö, muu studioyleisö, väittelyn juontajat, tv-yleisö sekä vastustajansa. Kortesuon mukaan tämä ei ollut Trumpille aivan helppoa, koska hän on tottunut olemaan yksin suurien massojen edessä. Clinton pistikin Trumpin vaikeaan tilanteeseen vastatessaan yleisökysymyksiin kävelemällä kysyjien luokse ja vastaamalla suoraan heille.

Moni on väittänyt, että Trump yritti saada Clintonin hermostumaan seisomalla tämän selän takana tämän vastatessa kysymyksiin. Kortesuon mukaan asetelma oli kuitenkin täysin Clintonin rakentama.

”Tämä oli Clintonilta oikein ovela peliliike. Hän asteli yleisökysymyksen esittäjän ja Trumpin väliin, jolloin hän sulki Trumpin pois siitä vuorovaikutustilanteesta ja tämä on aivan selvästi turhautunut.”

Varhain torstaiaamuna ehdokkaat kohtaavat kolmannen ja viimeisen kerran. Trump on joutunut toisen väittelyn jälkeen entistä pahempaan suohon kähmintäväitteiden kanssa. Molemmat ehdokkaat ovat varmasti hermot pinnassa viimeisessä väittelyssä, mutta miten tätä voi tulkita kotikatsomosta käsin?

”Kannattaa ehdottomasti katsoa kehonkieltä siinä tilanteessa, kun vastustaja puhuu ja ehdokas itse odottaa puheenvuoroaan. Se kehonkieli on kaikkein tärkein, koska siinä vaiheessa ihminen unohtaa, että kamerat kuvaavat myös häntä. Kyllä se kehossa näkyy, kun ihminen on jännittynyt ja hän saa hetken aikaa levätä”, Kortesuo lupaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat