Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monet Boko Haramin sieppaamat tytöt eivät halua palata kotiinsa Nigeriassa – syynä radikalisoituminen, häpeä ja pakkoavioliitot

Islamistinen terroristijärjestö sieppasi lähes 280 koulutyttöä Pohjois-Nigeriassa kaksi ja puoli vuotta sitten.

Ulkomaat
 
Boko Haramin vapauttamat koululaiset tapasivat vanhempansa
Boko Haramin vapauttamat koululaiset tapasivat vanhempansa
Nigeriassa kapinallisryhmittymä Boko Haramin vapauttamat 21 koululaista tapasivat vanhempansa sunnuntaina ensimmäistä kertaa 2,5 vuoteen. Boko Haram kaappasi yli 200 koulutyttöä huhtikuussa 2014 Chibokissa Nigeriassa. Kuva: Reuters.

Yli kolmannes islamistisen terroristijärjestö Boko Haramin vuonna 2014 sieppaamista tytöistä ei halua enää palata kotiinsa jihadistien luota, kertoo brittilehti Guardian.

Kaksi ja puoli vuotta sitten Boko Haram sieppasi lähes 280 koulutyttöä Chibokissa Pohjois-Nigeriassa ja tyttöjen vapauttamisesta on nyt käyty neuvotteluja Boko Haramin kanssa.

Osa siepatuista ei halua enää palata kotiin, koska he ovat radikalisoituneet jihadistien joukossa tai häpeävät liiaksi tapahtumia. Tyttöjä on myös pakotettu naimisiin jihadistien kanssa ja heillä on lapsia heidän kanssaan, kertoi Chibokin kehitysjärjestö uutistoimisto AP:lle.

Aiemmin lokakuussa Boko Haram suostui vapauttamaan 21 Chibokissa 2014 sieppaamaansa tyttöä.

Boko Haram on siepannut kaikkiaan tuhansia tyttöjä ja naisia aloitettuaan vuonna 2009 laajamittaiset väkivaltaisuudet, joiden takia noin 20 000 ihmistä on kuollut ja arviolta kaksi miljoonaa on paennut kodeistaan.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan järjestö käyttää sieppaamiaan tyttöjä ja naisia seksiorjina ja taistelijoina.

YK:n lastenrahasto Unicef arvioi joulukuussa, että yli kaksituhatta koulua on suljettu ja jopa miljoona lasta on joutunut jättämään koulun Nigeriassa ja sen naapurimaissa Boko Haramin takia.

Poikkeuksellista raakuutta muihin terroristijärjestöihin verrattuna Boko Haram on osoittanut siinä, että se on kaapannut Amnestyn mukaan noin 2 000 naista ja lasta toteuttamaan omaa islamistista suunnitelmaansa.

Afolabi Sotunde / Reuters
Boko Haramin sieppaaman tytön äiti itki tilaisuudessa Abujassa elokuun lopulla.
Boko Haramin sieppaaman tytön äiti itki tilaisuudessa Abujassa elokuun lopulla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat