Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulutytön julma raiskausmurha nosti naiset kapinaan Argentiinassa – ”Kulttuuri ei arvosta naisia”

Argentiinassa lähisuhdeväkivaltaan kuolee keskimäärin yksi nainen aina 36 tunnin välein.

Ulkomaat
 
Marcos Brindicci / Reuters
Mielenosoittajan kyltissä luki ”Väkivalta ei ole rakkautta” kesäkuun alussa Buenos Airesissa.
Mielenosoittajan kyltissä luki ”Väkivalta ei ole rakkautta” kesäkuun alussa Buenos Airesissa. Kuva: Marcos Brindicci / Reuters

Koulutytön raaka raiskausmurha raivostutti naiset ja nosti pitkään kyteneen kapinan jälleen pintaan Argentiinassa. Mustiin pukeutuneet mielenosoittajat valtaavat kadut keskiviikkona iltapäivällä Suomen aikaa.

Uusin protestiaalto roihahti puolitoista viikkoa sitten, kun kaksi miestä huumasi, raiskasi raa’asti ja lopulta keihästi 16-vuotiaan tytön kuoliaaksi Mar del Platan kaupungissa Kaakkois-Argentiinassa.

”Olen kohdannut urallani tuhansia asioita, mutten mitään yhtä kammottavaa tekoa kuin tämä”, paikallinen syyttäjä totesi murhasta.

Edellisen kerran naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan protestoitiin laajalti kesäkuussa 2015 kolmen poikkeuksellisen julman surman jälkeen.

Emme marssi pelkästään kuolleen tytön takia vaan ylipäätään kulttuurin, joka ei arvosta naisia, Sabrina Cartabia, yksi mielenosoituksen järjestäjistä, totesi uutistoimisto AFP:lle.

Hän nosti esimerkiksi naisten työttömyyden: koko maan työttömyysaste on 9,3 prosenttia, mutta naisten kohdalla luku on 12.

”Naisten on vaikea päästä eroon väkivaltaisesta parisuhteesta, kun heidän täytyy huolehtia lapsista mutta heillä ei ole mahdollisuutta taloudelliseen itsenäisyyteen”, Cartabia sanoi.

Naisiin kohdistuva brutaali väkivalta on ollut ongelma Argentiinassa jo pitkään. Argentiinassa lähisuhdeväkivaltaan kuolee keskimäärin yksi nainen aina 36 tunnin välein. Kansainvälisten tutkimusten mukaan naisiin kohdistuva väkivalta on Argentiinassa yleisempää kuin missään muualla maailmassa.

Argentiinan rikoslakiin on kirjattu erillinen rikosnimike (”femicide”) naisiin kohdistuvilla surmille, joissa sukupuoli on osasyy kuolemaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat