Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin syytökset vaalivilpistä kiihtyvät – Obama muistutti, että vaalijärjestelmä on hajautettu eikä todisteita vilpistä ole

Donald Trump on reagoinut huonoon gallupmenestykseen syyttämällä vaaleja ennalta manipuloiduiksi. Hän on myös epäillyt, että monessa kaupungissa tullaan näkemään vaalivilppiä.

Ulkomaat
 
Trump puhuu vaalivilpistä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – "Katsokaa Philadelphiaa, Chicagoa ja St. Louisia"
Trump puhuu vaalivilpistä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – "Katsokaa Philadelphiaa, Chicagoa ja St. Louisia"
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin ennusti vaalivilppiä useassa suuressa kaupungissa puheessaan Colorado Springsissä. Varapresidenttiehdokas Mike Pencen mukaan Trumpin kannattajat voivat ehkäistä vaalivilppiä ilmoittautumalla äänestyspaikoille vaalityöntekijöiksi.

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on esittänyt harvinaisen kovia väitteitä vaalien vilpillisyydestä. Trumpin mukaan vilppi on yleistä ja sen pitäisi olla aivan selvää vain katsomalla muutamaa suurta yhdysvaltalaiskaupunkia ja niiden tapahtumia.

”Katsokaa, mitä Philadelphiassa tapahtuu. Katsokaa Chicagoa ja St. Louisia”, Trump puhui kampanjatilaisuudessaan Coloradossa. ”Katsokaa näitä kaupunkeja, joissa tapahtuu kauheita asioita. Ja jos puhut siitä, sinua kutsutaan rasistiksi.”

Trump ja hänen varapresidenttiehdokkaansa Mike Pence ovat kehottaneet kannattajiaan ottamaan osaa vaalijärjestelyihin muun muassa äänestyspaikkatyöntekijöinä estääkseen vilpin. Osa kannattajista on kuitenkin tulkinnut tämän omalla tavallaan. Boston Globe -sanomalehden haastattelema Trumpin kannattaja Steve Webb aikoo hyödyntää äänestyspaikalla rotuprofilointia.

”Meksikolaiset, syyrialaiset, ihmiset, jotka eivät puhu amerikkaa. Menen seisomaan heidän taakseen. Haluan vain nähdä, että he ovat vastuullisia. En tee mitään laitonta. Teen heidät vain hieman hermostuneiksi.”

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on tuominnut Trumpin puheet. Hänen mukaansa ei ole todisteita siitä, että vaalivilppiä olisi tapahtunut aiemmin tai että sellaista olisi tapahtumassa nyt.

”Neuvoisin herra Trumpia lopettamaan ruikuttamisen”, Obama sanoi lehdistötilaisuudessa. ”Sen sijaan hän voisi yrittää esittää asiansa äänten hankkimiseksi.”

Obama muistutti, että vaaleista vastaavat osavaltiot ja paikalliset viranomaiset, mikä tekee vaaleista luontaisesti hajautetut. Lisäksi esimerkiksi vaa’ankieliosavaltio Floridassa valtaa pitävät republikaanit, jotka tuskin manipuloivat vaaleja republikaaniehdokkaan haitaksi, Obama sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat