Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton voittaisi vaalit koko maailmassa – paitsi Venäjällä, jossa Donald Trump veisi vaalit ylivoimaisesti

Gallup International selvitti kansalaisten mielipiteitä 45 maassa. Jos suomalaiset saisivat päättää, Clinton valittaisiin USA:n presidentiksi yli 70 prosentilla äänistä.

Ulkomaat
 
LUCY NICHOLSON / Reuters
Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat, republikaanien Donald Trump ja demokraattien Hillary Clinton, toisessa vaaliväittelyssä.
Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat, republikaanien Donald Trump ja demokraattien Hillary Clinton, toisessa vaaliväittelyssä. Kuva: LUCY NICHOLSON / Reuters

Jos Yhdysvaltain presidentistä päätettäisiin muualla kuin Yhdysvalloissa, voittaja melkein kaikissa maissa olisi demokraattiehdokas Hillary Clinton.

Republikaaniehdokas Donald Trump voittaisi vaalit vain Venäjällä, käy ilmi Gallup Internationalin teettämästä laajasta kansainvälisestä kyselystä.

Venäjällä Trump voittaisi Clintonin peräti 23 prosenttiyksikön erolla, kertoo brittilehti The Independent, joka kävi artikkelissaan läpi kyselyn maakohtaisia tuloksia.

Kansalaisten mielipiteitä kysyttiin 45 maassa, myös Suomessa, jossa Clinton saisi taakseen yli 70 prosenttia äänistä. Samansuuntaiseen tulokseen päädyttäisiin myös Ruotsissa, Saksassa ja Hollannissa.

Mielipidettä kysyttiin kaikkiaan 44 000 ihmiseltä elo-syyskuussa. Kyselyssä mukana olleet maat edustavat 75 prosenttia maailman väestöstä.

Clinton-myönteisin tulos syntyisi Portugalissa, jossa Clinton saisi 85 prosenttia ja Trump viisi prosenttia äänistä.

Laajoja Trump-sympatioita löytyy Venäjän lisäksi myös Kiinasta. Siellä Clinton voittaisi vaalit, mutta vain yhdeksän prosenttiyksikön erolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat