Valikko
Ulkomaat

Punainen armeijakunta iski vuosien jälkeen Saksassa – epäonnistui surkeasti raha-auton ryöstössä

Rynnäkkökivääreillä ja kranaatinheittimellä varustautuneet hyökkääjät eivät saaneet kuljetusauton ovia auki ja pakenivat paikalta.

Takavuosien äärivasemmistolaisen terroristiryhmän Punaisen armeijakunnan (RAF) jäsenet ovat jälleen aktivoituneet Saksassa. Kolmea ryhmään kuulunutta epäillään murha- ja ryöstöyrityksestä, kertoivat syyttäjät tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Naamioituneet hyökkääjät yrittivät ryöstää rahankuljetusauton rynnäkkökiväärien ja kranaatinheittimen avulla supermarketin parkkipaikalla Groß Mackenstedtissä Bremenin liepeillä viime kesäkuussa. Autossa oli käteisenä noin miljoona euroa. Saksalaisen yleisradioyhtiön NDR:n mukaan hyökkääjät eivät saaneet kuljetusauton ovia auki ja pakenivat paikalta. Kuljetusautossa pysyneet vartijat eivät haavoittuneet.

Poliisin julkaiseman uuden tiedon mukaan hyökkääjien pakoautosta löytyneet dna-todisteet liittävät tapahtumaan entuudestaan etsintäkuulutetut RAF:ään kuuluneet Burkhard Garwegin, 47, Daniela Kletten, 57, ja Ernst-Volker Wilhelm Staubin, 61.

Epäiltyjen taustasta huolimatta viranomaiset eivät pidä tapausta terrorismina.

”Ennemminkin pitää olettaa, että rikoksella oli tarkoitus rahoittaa heidän elämäänsä piilossa viranomaisilta”, syyttäjät sanoivat tiedotteessaan AFP:n mukaan.

NDR:n mukaan kolmikko on todennäköisesti vastuussa myös joulukuun lopussa Wolfsburgissa tehdystä, niin ikään tuloksettomasta iskusta rahankuljetusautoon.

Antikapitalistinen RAF terrorisoi Länsi-Saksaa poliittisilla murhilla, pommituksilla ja sieppauksilla. Sen iskuissa kuoli yhteensä 34 ihmistä lähes 30 vuoden toiminnan aikana.

Rahankuljetusauton ryöstöyrityksestä epälty kolmikko ei kuulunut RAF:n niin sanottuun ensimmäiseen sukupolveen, jonka jo 1970-luvulla kuolleiden johtohahmojen Andreas Baaderin ja Ulrike Meinhofin mukaan järjestöä kutsuttiin myös Baader–Meinhof-ryhmäksi.

Kolmikko oli osa RAF:n niin sanottua kolmatta sukupolvea. Heitä epäillään muun muassa räjähdeiskusta vankilaan Weiterstadtissa Hessenin osavaltiossa vuonna 1993. Klette ja Staub on liitetty dna-todisteiden perusteella samankaltaiseen rahankuljetusauton ryöstöön Duisburgissa vuonna 1999.

RAF ilmoitti lakkauttaneensa toimintansa vuonna 1998.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Saksa
 • Eurooppa
 • Terrorismi
 • Ryöstöt

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  3. 3

   Fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian: sukulinja erkani apinoista Euroopassa eikä Afrikassa

  4. 4

   Poikkeuksellinen tuomio: tuntematonta miestä puukottanut nuori nainen joutuu suorittamaan vankeutensa kokonaan

  5. 5

   Töölön sairaala aiotaan purkaa – tilalle suunnitellaan massiivista asuinkorttelia

  6. 6

   Herttoniemestä kadonnut Harry Karjalainen löytyi kuolleena Sipoonkorvesta

  7. 7

   Teslan menestystarinan kääntöpuoli: Työntekijät kertovat surkeista työoloista – ”Olen nähnyt, kuinka ihmiset pyörtyvät”

  8. 8

   Twin Peaksin uusien jaksojen käännösvirheet hämmentävät, ”Log Ladyn” pölkystä tulikin ”lokikirja” – tästä on kyse

  9. 9

   Mykoplasma-bakteeri halvaannutti Nikon 16-vuotiaana – nyt hän kertoo, kuinka jokainen voi löytää hyvän itseluottamuksen

  10. 10

   Oslolainen Noah, 20, tunsi olevansa väärässä kehossa jo viisivuotiaana – Norja vapautti translakiaan, ja Suomesta tuli ainoa sterilointia vaativa Pohjoismaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  3. 3

   Stubb lipsautti paneelissa: ”Luotin johonkuhun liikaa, ja se kostautui”

  4. 4

   Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä

  5. 5

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  6. 6

   Michelle Obama lomailee suomalaisen muotisuunnittelijan pinkissä luomuksessa – Teija Eilolan suunnittelema paita nousi uutiskuviin: ”Todella iso kunnia”

  7. 7

   Jos olisin amerikkalainen äänestäjä, alkaisin olla epätoivoinen

  8. 8

   Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

  9. 9

   Sähköautojen 400 kilometrin toimintasäde on tuhlausta, sanoo VTT:n johtava tutkija – syynä suomalaisten ajotavat ja autojen hinnat

  10. 10

   Maailmankuulun tubettajan lennokki­video Lapista saattaa päätyä poliisi­tutkintaan – ”Villi tapaus, jossa ihminen roikkui dronesta”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  4. 4

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  5. 5

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  6. 6

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  7. 7

   Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

  8. 8

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  9. 9

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  10. 10

   Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

  11. Näytä lisää