Valikko
Ulkomaat

Turkissa pidätettyä suomalais­kolmikkoa vastaan ei nosteta syytteitä

Pidätetyt olivat ilmeisesti osallistuneet mielenilmaisuun Vanin kaupungissa Kaakkois-Turkissa.

Kaakkois-Turkissa Vanin kaupungissa pidätetyt kolme suomalaista eivät saa syytteitä. Väliaikainen asiainhoitaja asiainhoitaja Pekka Shemeikka Suomen Ankaran-suurlähetystöstä sai kuulla syyttäjän päätöksestä sunnuntai-iltana.

”Voisi olettaa, että heidät vapautetaan maanantaina, ellei ole jo vapautettu”, Shemeikka sanoo.

Kaksi naista ja yksi mies pidätettiin ilmeisesti keskiviikkona, jolloin Turkin viranomaiset ilmoittivat asiasta Suomen viranomaisille.

Shemeikan mukaan suomalaiset ilmeisesti osallistuivat Vanissa jonkinlaiseen tilaisuuteen tai mielenilmaisuun, johon viranomaiset kiinnittivät huomiota. Hänelle ei ole selvinnyt kolmikon taustoista mitään, mikä selittäisi pidätyksiä. Pidätetyt olivat matkustaneet Turkkiin yksityishenkilöinä.

Shemeikka kuvailee suomalaisten pidätystä Turkissa harvinaiseksi tapaukseksi.

Kaakkois-Turkki on kurdialuetta, missä on viime aikoina ollut levotonta. Väkivaltaisuudet Turkin hallituksen ja Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n välillä ovat kiihtyneet.

Turkki on myös pommittanut Syyrian puolella Syyrian kurdien YPG-joukkoja, joita Turkin hallitus pitää PKK:n liittolaisina.

Viime viikolla Turkin pääkaupungissa Ankarassa tehtiin pommi-isku, jossa kuoli 29 ihmistä. Radikaali kurdijärjestö TAK ilmoitti tehneensä iskun.

Itsemurhaiskun tekijä oli Turkin viranomaisten ottaman dna-näytteen perusteella syntynyt Kaakkois-Turkin Vanissa, samassa kaupungissa, jossa suomalaiset pidätettiin.

Vanissa on järjestetty viime aikoina mielenosoituksia, joissa on vastustettu hallituksen aseellisia operaatioita kurdiryhmiä vastaan.

Ulkoministeriön matkustustiedotteessa suositellaan, ettei Kaakkois-Turkin tiettyihin maakuntiin matkustettaisi.

”Turvallisuustilanne koko Kaakkois-Turkissa on epävakaa. Alue on kuitenkin kaukana Turkin turistikohteista”, Shemeikka sanoo.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Turkki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää