Valikko
Ulkomaat

Brysselin terrori-iskusta epäillyn veli järkyttyi teosta – suomalaisurheilijat treenasivat Mourad Laachraouin kanssa vain päivää ennen iskua

Brysselin lentokenttäiskusta epäillyn Najim Laachraouin veli Mourad Laachraoui edusti Belgiaa taekwondon MM-kisoissa. Taekwondovalmentaja Jarkko Mäkinen tapasi Mouradin vain päivää ennen iskuja.

Brysselin lentokenttäiskusta epäillyn Najim Laachraouin veli, huippu-urheilija ja taekwondon MM-edustaja Mourad Laachraoui tuomitsee tiukasti veljensä tekemän terrori-iskun.

”Olin poissa tolaltani. En halunnut uskoa, että iskun tekijä on veljeni, mutta et voi valita perhettäsi”, Mourad Laachraoui kertoi tuntemuksiaan AFP:lle, kun hänelle oli selvinnyt, että Najim Laacharouita epäillään terrori-iskusta.

Mourad Laachraoui sanoi, ettei hän ole ollut tekemissä veljensä kanssa sen jälkeen, kun tämä muutti Belgiasta Syyriaan yli kaksi vuotta sitten.

Mourad Laachraoui kuvaili veljensä olleen tavallinen islaminuskoinen nuori mies, joka yhtäkkiä kääntyi islamilaiseksi radikalistiksi.

”Hän oli mukava älykäs poika, joka pelasi jalkapalloa”, nuorempi veli Mourad kuvaili Najim Laacraouita tiedotustilaisuudessa, joka järjestettiin torstaina Belgian taekwondoliiton tiloissa.

Mourad Laachraoui edusti Belgiaa taekwondon MM-kisoissa Venäjällä viime vuonna. Hän voitti myös hopeaa Etelä-Koreassa pidetyissä Universiadeissa.

Suomalainen taekwondovalmentaja Jarkko Mäkinen tapasi Brysselissä Mourad Laachraouin vain päivä ennen lentokenttäiskua maanantai-iltana. Mäkisen valmentaman taekwondojoukkueen jäsenet ottelivat harjoituksissa Mourad Laacharouin kanssa.

”Kättelin Mourad Laachradouin kanssa, emme keskustelleet sen enempää. Seurasin, kun Mourad Laachraouid harjoitteli ryhmäni kanssa. Hän vaikutti ystävälliseltä mieheltä”, Mäkinen kertoo.

Mäkinen ei ole ollut Mourad Laacharouin kanssa yhteydessä terrori-iskujen jälkeen.

”Brysselin terrori-isku oli shokki niin kuin terrori-iskut aina. On vaikea uskoa, että Mourad Laachraouin veli on terroristi. Kuinka samasta perheestä on menty niin eri suuntaan”, Mäkinen miettii.

Mäkinen välitti Facebookissa kansainvälisen vetoomuksen, jossa kerrottiin Mourad Laachraouin tarvitsevan tukea iskun jälkeen.

Mäkisen johtama taekwondoryhmä palasi Suomeen keskiviikkona. Matkareitti muuttui, kun Brysselin lentokenttä oli suljettuna terrori-iskujen jälkeen.

”Palasimme Suomeen Saksan kautta ensin junalla ja sitten lentäen.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Belgia
 • Terrori-iskut
 • Terrorismi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Päivi Laine on Suomen ensimmäinen Irak-lähettiläs vuosiin: ”Jos ihmiset tietäisivät Irakin todellisuuden, pakolaiskeskustelu olisi erilaista”

  3. 3

   Reza otti köyden ja kiipesi Rautatientorilla puuhun – itsetuhoiselle karkotettavalle ei ole juuri apua tarjolla

  4. 4

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  5. 5

   Facebookiin tulee suurin muutos vuosikausiin: Ruutuun ilmestyvät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

  6. 6

   NY Times: Ivanka Trump taipui eettisen arvostelun edessä ja ottaa virallisen työtehtävän Valkoisesta talosta

  7. 7

   Tuulia Syvänen lopetti valehtelun kokonaan, ja se mullisti hänen elämänsä – ”Miksi feikkaamme, vaikka ihmiset tykkäävät meistä enemmän, kun uskallamme olla vajavaisia ja tyhmiä?”

  8. 8

   Putin ja Niinistö tapaavat torstaina jään kaupungissa, jonka tyypillisin kulkuneuvo on vedessä kulkeva moottoripyörä

  9. 9

   Katastrofista toipuva Samsung julkisti uuden puhelinmallin, jonka etupuoli on käytännössä pelkkää näyttöä

  10. 10

   Kyllä Saksa opettaa jäykkää joustamaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

  3. 3

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  4. 4

   Hille Korhosen uraan mahtuu 7 vuotta kotiäitinä – kesällä hänestä tulee ainoa suurta pörssiyhtiötä johtava nainen Suomessa

  5. 5

   Moni uskoo, että sokeri tai maito voi aiheuttaa syöpää – Asiantuntija kertoo nyt, millainen ruokavalio pitää syövän loitolla

  6. 6

   Euroopan vanhin laiskiainen putosi puusta Korkeasaaressa – tällainen on onnettomuuteen joutunut 43-vuotias Coco

  7. 7

   Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

  8. 8

   Kaupungeissa on jotain, mikä koettelee mielenterveyttä – urbaani psykoosi on kaupunkilaisten oma oireyhtymä

  9. 9

   Trump haukkui Obaman golfharrastuksen kymmenillä twiiteillä ja vakuutti, ettei presidenttinä ”edes näkisi viheriöitä” – nyt hän on pelannut 13 kertaa

  10. 10

   Toimitusjohtajalle potkut isosta espoolaisesta isännöinti- ja huoltoyhtiöstä – epäillään rahojen väärinkäytöstä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

  3. 3

   Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

  4. 4

   ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

  5. 5

   Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

  6. 6

   Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

  7. 7

   Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

  8. 8

   Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

  9. 9

   Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

  10. 10

   Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

  11. Näytä lisää