Valikko
Ulkomaat

Nizza on suomalaisten suosima lomakohde ja asuinpaikka – Finnair ei toistaiseksi peru lentojaan

Noin 1 500 suomalaista asuu Nizzassa ja sen lähialueilla. Finnairin Nizzan lennot voi vaihtaa toiseen kohteeseen tai siirtää myöhemmäksi.

Lentoyhtiö Finnair tarjoaa Nizzaan viikonloppuna aikoneille matkustajilleen mahdollisuuden muuttaa matkansa ajankohtaa tai matkakohdetta ilman muutoskuluja.

Finnairilta kerrotaan, että Nizzaan 15.–17. heinäkuuta matkustavat voivat halutessaan muuttaa lähtöpäiväänsä ilman lisäkuluja. Vaihtoehtoisesti yhtiö tarjoaa mahdollisuutta vaihtaa matkakohdetta ilman ylimääräisiä kuluja toiseen Finnairin operoimaan kohteeseen. Jos uuden kohteen lennot ovat kalliimmat kuin aiemmin Nizzaan ostetut lennot, matkustajan on maksettava erotus.

Finnair ilmoitti aiemmin perjantaina, että yhtiö aikoo jatkaa lentojaan Nizzaan terrori-iskuista huolimatta. Perjantain aamulento lähti Helsingistä vain kymmenen minuuttia myöhässä normaalista aikataulusta kello 8.20. Myös lauantain ja sunnuntain lennot aiotaan lentää.

Finnair lentää suoria lentoja Nizzaan ja takaisin kuudesti viikossa. Perjantain lento palaa Helsinkiin kello 15.40 iltapäivällä.

Finnair on saanut useita yhteydenottoja asiakkailta, jotka haluavat perua lentonsa.

Terrori-iskun kohteeksi joutunut Nizza on osa noin miljoonan asukkaan Alpes-Maritimes departementtia, jonka alueella asuu noin 1 500 suomalaista. Alpes-Maritimesin alueeseen kuuluvat myös Cannes ja Monaco.

”Meillä on paljon eläkeläisiä, mutta myös jonkin verran nuorempia suomalaisia, jotka työskentelevät täällä”, kertoo Suomen kunniakonsuli Gérald Roux puhelimitse Ranskasta.

Suomalaisia työskentelee alueella muun muassa ohjelmistoyritysten ja hissiyhtiö Koneen palveluksessa. Kukaan alueella asuva suomalainen ei ainakaan vielä perjantaiaamuna ollut ottanut yhteyttä Roux’hun.

Nizza on erittäin suosittu lomakohde, jonne myös monet suomalaiset matkustavat. Matkanjärjestäjistä muun muassa Aurinkomatkat ja Tjäreborg järjestävät matkoja Nizzaan, mutta useat suomalaiset matkustavat sinne omatoimisesti.

Välimeren rannalla sijaitseva Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki ja Ranskan Rivieran pääkaupunki.

Kaupunki on tunnettu paitsi viehättävästä vanhastakaupungistaan ja rannoistaan myös kulttuurielämästä, ravintoloista ja ostosmahdollisuuksista. Kaupungin lukuisissa museoissa voi nähdä muun muassa Marc Chagallin ja Henri Matissen töitä.

Terrori-iskun tapahtumapaikka Promenade des Anglais on suosittu seitsemän kilometrin mittainen rantabulevardi, jolla turistit ja paikalliset viettävät aikaansa.

Matkatoimisto Tjäreborgilla on toistaiseksi voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot eli ilman kuluja ei voi muuttaa tai perua matkoja Nizzaan.

Matkatoimisto Aurinkomatkoilla pätee samat ehdot kuin Finnairilla. Aurinkomatkoilla on lennot ja hotellin sisältäviä omatoimimatkoja Finnairin reittilennoilla. Lennot lennetään Nizzaan normaalisti, ja Aurinkomatkat on ilmoittanut asiasta asiakkailleen, jotka ovat jo Nizzassa tai lähdössä sinne.

Sekä Finnairilta, Aurinkomatkoilta että Tjäreborgilta kerrotaan, että muutamia kyselyitä Nizzan matkojen muutosmahdollisuuksista on tullut.

Peruutustapauksissa ylipäätään rahojen saaminen takaisin riippuu siitä, millaiset ostetun lipun tai matkan ehdot ovat.

Finnairilla rahojen saaminen takaisin riippuu lipputyypistä. Jos lippu on muutoskelpoinen ja siihen kuuluu takaisinmaksu, rahat on mahdollista saada takaisin.

Tjäreborgilta kerrotaan, että heillä on ylipäätään reittilentomatkoille erityiset ehdot, joissa kehotetaan huolehtimaan lisävakuutuksesta, jos lähtee reittilentomatkalle.

Normaaleista matkaehdoista poikettaessa sekä Finnairilla että Tjäreborgilla arvioidaan tilannetta tapauskohtaisesti.

Viranomaistiedotteet ovat Tjäreborgin mukaan tärkeitä arvioitaessa lomakohteen turvallisuutta. Jos ulkoministeriö kehottaa matkustustiedotteessaan välttämään matkustamista kohteeseen, asiakkailla on Tjäreborgilla ilmainen peruutusoikeus.

Perjantaina julkaistussa matkustustiedotteessaan ulkoministeriö kehottaa noudattamaan tavanomaista varovaisuutta Ranskaan matkustettaessa. Ranska pitää yllä korkeinta turvallisuusvalmiuttaan terrorismiuhan vuoksi koko maassa. Lisäksi Ranskassa on voimassa poikkeustila, mikä tarkoittaa, että viranomaiset ovat lisänneet valvontaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Nizzan terrori-isku
 • Ranska
 • Terrori-iskut
 • Terrorismi
 • Eurooppa
 • Nizzan isku
 • Finnair

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  2. 2

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  3. 3

   Trump Twitterissä: Transsukupuoliset eivät voi palvella Yhdysvaltain armeijassa

  4. 4

   Suomalaiset parit muuttavat yhteen yllättävän nopeasti – Yhteen muuttaminen on aina kriisi suhteelle, mutta näin siitä selviää

  5. 5

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  6. 6

   Salanuotiot sytyttävät maastopaloja – nykyretkeilijöiden tietämättömyys on aiheuttanut ”vaarallisen ilmiön”

  7. 7

   Kaikki hiestä ja hikoilusta: Helteiden pitäisi viimein tulla – miksi toiset hikoilevat enemmän, miksi kaikkien hiki ei haise, voiko deodoranttien kemikaaleista olla haittaa?

  8. 8

   Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

  9. 9

   Vanhempiensa Malesiaan hylkäämästä Evon Söderlundista kasvoi Suomessa menestyvä yrittäjä – ”Suomessa ei ole korruptiota vaan kilpailu on reilua”

  10. 10

   Venäläisen miehen epäillään pesseen neljän miljardin dollarin arvosta rahaa bitcoinin avulla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  2. 2

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  3. 3

   Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

  4. 4

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  5. 5

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  6. 6

   Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

  7. 7

   Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

  8. 8

   Lahokaviosammal uhkaa panna Helsingin rakentamis­suunnitelmat uusiksi yli 10 000 asukkaan uudessa kaupunginosassa

  9. 9

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  10. 10

   200 miljoonan euron tieteisseikkailu on kaunis katastrofi – kakkivia kärsäotuksia, Google Translaten läpi ajettua dialogia ja juoni, josta ei tajua mitään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  2. 2

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  3. 3

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  4. 4

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  5. 5

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  6. 6

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  7. 7

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  8. 8

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  9. 9

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  10. 10

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  11. Näytä lisää