Valikko
Ulkomaat

Näin väittely eteni hetki hetkeltä – Jatkuvaa riitelyä faktoista, Trump pahassa helteessä verotiedoista, Clinton heikoimmilla vapaakaupassa

Hillary Clinton ja Donald Trump kohtasivat tiistaina aamuyöllä Suomen aikaa. HS käy läpi väittelyn huippukohdat.

Washington / Helsinki

Demokraatti Hillary Clinton ja republikaani Donald Trump kohtasivat ensi kertaa vaaliväittelyssä New Yorkin Hofstra-yliopistossa Suomen aikaa tiistaiaamuna kello 4–5.30. Väittelyssä puhuttiin taloudesta, rotukysymyksistä ja turvallisuudesta.

Clinton oli vakuuttavampi monissa kohdissa ja puhui suunnitelmistaan yksityiskohtaisemmin. Trump ei kuitenkaan sortunut suuriin mokiin, jotka voisivat kaataa hänen kampanjansa. Ison osan väittelystä hän esiintyi rauhallisesti ja kunnioittavasti, vaikka huusikin joissain kohdissa Clintonin päälle.

Trump onnistui paremmin yhden lauseen vastauksissa. Hän nauratti moneen otteeseen yleisöä, jota oli kielletty reagoimasta. Clinton vesitti välillä parhaat vastaiskunsa puhumalla liian pitkään niiden perään.

Clinton pani Trumpin lujille verotiedoista, Barack Obaman syntyperän kyseenalaistamisesta ja naisten halveksunnasta. Usein Trump juuttui väittelemään syytöksistä, mikä pidensi niihin käytettyä aikaa.

Kokosimme väittelyn huippukohdat kahdeksan kohdan alle. Koosteen jälkeen voit lukea, miten väittely eteni hetki hetkeltä.

1. Trump tulistui bisnestaitojensa kyseenalaistamisesta

Trump tulistui varsinkin silloin kun Clinton kyseenalaisti hänen bisnesmiestaitonsa ja -etiikkansa.

Clinton keskittyi maalaamaan Trumpista kuvaa rikkaiden suosijana. Clinton kertoi tapaamistaan työläisistä, joille Trump oli jättänyt maksamatta rakennusprojektiensa yhteydessä. ”Samanlaisille työläisille, jollainen isäni oli”, Clinton vetosi.

Trump ei kiistänyt tarinoita, vaan vastasi varsin hyökkäävästi.

”Ehkä he eivät sitten tehneet kunnon työtä”, Trump vastasi. ”Amerikka tarvitsee ihmisiä, jotka tekevät kunnon työtä.”

2. Clinton puolustuskannalla vapaakauppasopimuksissa

Pitkin väittelyä Trump syytti Yhdysvaltojen talouden ahdingosta muita maita, etenkin Kiinaa. Trump oli vahvimmillaan, kun hän syytti Clintonia ja tämän miestä vapaakauppasopimus Naftasta, joka on Trumpin mukaan ollut erittäin haitallinen amerikkalaisille työläisille.

Clinton ei ollut saada suun vuoroa, kun Trump huusi päälle. ”Se sopimus on ollut niin haitallinen, niin haitallinen!”

Kysymys on tärkeä monille pohjoisten osavaltioiden ratkaiseville äänestäjille, jotka ovat menettäneet työpaikkojaan globalisaation seurauksena. Juuri nuo osavaltiot, kuten Ohio ja Pennsylvania, voivat ratkaista koko vaalin.

Uutinen jatkuu videon jälkeen.

3. Jatkuvaa taistelua siitä, mikä on totta

Väittely oli siinä mielessä hämmentävää seurattavaa, että monta kertaa riideltiin faktoista, joiden pitäisi olla helposti todennettavissa.

Trump esimerkiksi kiisti kutsuneensa ilmastonmuutosta kiinalaisten huijaukseksi. Hän myös kiisti kannattaneensa Yhdysvaltojen hyökkäystä Irakiin keväällä 2003, vaikka vuonna 2002 julkaistussa radio-ohjelmassa hän todistettavasti totesi tukevansa sitä.

”Donald, tiedän, että elät omassa todellisuudessasi”, Clinton totesi jo väittelyn alkuvaiheessa.

Irakin kohdalla Clintonin lisäksi myös juontaja pyysi Trumpia pysymään totuudessa.

Clinton puolestaan syyllistyi liioitteluun puhuessaan Trumpin ydinasekannoista. Hän vihjasi, että Trump ei välittäisi, vaikka Aasiassa syttyisi ydinsota.

Tosiasiassa Trump on sanonut, että Japani voisi mahdollisesti hankkia ydinaseita, jotta sen ei tarvitsisi nojata puolustuksessaan niin paljon Yhdysvaltoihin.

4. ”Yhdysvallat ei voi enää olla maailmanpoliisi”

Suomen ja Euroopan kannalta yksi kisan kiinnostavimpia kysymyksiä on ehdokkaiden suhtautuminen Euroopan puolustamiseen ja ylipäänsä siihen, minkälainen rooli Yhdysvalloilla tulisi olla maailman konflikteissa.

Trump on ajanut linjaa, jonka mukaan esimerkiksi Euroopan maiden pitäisi alkaa vastata enemmän omasta puolustuksestaan tai ainakin maksaa suurempi osa kuluista. Hän on jopa vihjannut, että Yhdysvallat ei välttämättä puolustaisi Nato-liittolaisiaan esimerkiksi Baltiassa, jos nämä eivät täytä omia velvoitteitaan.

”Yhdysvallat ei voi enää olla maailmanpoliisi”, Trump toisti nyt väittelyssä.

Clinton taas käytti pitkän puheenvuoron puolustaakseen Yhdysvaltojen nykyisten liittolaisuussuhteiden tärkeyttä.

Turvallisuusosiossa puhuttiin luonnollisesti myös paljon äärijärjestö Isisin lyömisestä. Trump toisteli, että hän ei paljasta suunnitelmiaan, koska se auttaisi vihollista.

”Ainoa salaisuus tässä salaisessa Isis-suunnitelmassa on, että sitä ei ole olemassa”, Clinton vastasi.

5. Kumpikin syytti toista eliitin suosijaksi

Trump otti kaiken ilon irti siitä, että Clinton on ollut osa poliittista eliittiä niin pitkään. Välillä hän tuntui syyttävän Clintonia kaikesta pahasta, joka Yhdysvaltoja on viime vuosikymmeninä kohdannut, talouskriisistä Iranin ydinohjelmaan ja Isisiin.

Hänen mielestään Clinton on ollut niin pitkään lähellä valtaa, että hänen pitäisi pystyä näyttämään enemmän tuloksia.

”Tyypillinen poliitikko, pelkkää puhetta”, Trump totesi Clintonista.

”Myönnän, että hänellä on paljon kokemusta, mutta se on huonoa kokemusta.”

Clinton taas keskittyi talousosuudessa puhumaan siitä, että Trumpin talouspolitiikka jatkaisi rikkaiden rikastuttamista, eikä ratkaisisi keskiluokan ongelmia. Clinton muistutti, että rikkaudet eivät ole valuneet republikaanien suosimilta rikkaimmilta amerikkalaisilta alaspäin alemmille tuloluokille.

Clintonin mielestä miljardööri Trump olisi tämän epäonnistuneen politiikan jatkumisen takuumies.

6. Trump horjui verotiedoissa, Clinton ohitti sähköpostiskandaalin

Trump horjui ehkä pahimmin, kun häneltä tentattiin pitkään, miksi hän ei ole suostunut paljastamaan verotietojaan.

”Ehkä hän ei ole niin rikas kuin hän väittää olevansa”, Clinton piikitteli.

”Jotain hän piilottelee.”

Trump yritti kääntää puhetta Clintonin sähköpostiskandaaliin onnistumatta siinä kovin hyvin. Clinton vaaransi tietoturvallisuutta käyttämällä ulkoministerinä yksityistä sähköpostiaan. FBI on moittinut häntä siitä, mutta ei suositellut syytteiden nostamista. Clintonin onneksi aiheeseen ei juututtu.

7. Trump pantiin ahtaalle valheellisista Obama-väitteistä

Väittelyn rotukysymyksiä käsittelevässä osiossa Trump joutui myös vastaamaan kiusalliseen kysymykseen siitä, miksi hän valheellisesti vihjaili niin monta vuotta, että presidentti Barack Obama ei ole syntynyt Yhdysvalloissa.

Kampanjan tarkoituksena oli kyseenalaistaa Obaman sopivuus presidentiksi väittämällä, että hän on syntynyt Keniassa. Obama on syntynyt Havaijilla.

Trump puolustautui sanomalla, että hän teki hyvää työtä, koska näin syntymätodistus saatiin julki.

”Trumpilla on pitkä historia rasistisen ajattelun rohkaisemisessa”, Clinton totesi.

Clinton nosti myös esiin vanhan tapauksen, jossa Trumpien yhtiötä syytettiin mustien vuokralaisten syrjimisestä. Trump muistutti, että he sopivat tapauksen eikä heitä todettu syyllisiksi mihinkään.

8. Väittelyn loppua leimasivat Trumpin naisilkeydet

Väittelyn lopussa juontaja kysyi Trumpilta, mitä tämä tarkoitti sanoessaan, että Clinton ei näytä sopivalta presidentiksi. Trump yritti ohjata keskustelua Clintonin kestävyyteen, mutta Clinton ei päästänyt Trumpia tässä aiheessa helpolla.

Clinton esitti selvästi harjoittelemansa listan mitä törkeimmistä loukkauksista, joita Trump on eri naisia kohtaan laukonut.

”Tässä on mies, joka on kutsunut naisia sioiksi, laiskureiksi ja koiriksi”, Clinton listasi.

Trump syytti näitä valheiksi. Clinton myös irrotti yleisöstä yhdet harvoista nauruistaan toteamalla, että Trumpin ei kannattaisi saarnata hänelle kestävyydestä.

”Heti kun hän on matkustanut 112 maassa tai kun hän neuvottelee rauhansopimuksen, tulitauon, toisinajattelijoiden vapautuksen tai edes todistaa 11 tuntia kongressin komitean edessä, silloin hän voi tulla puhumaan minulle kestävyydestä.”

Trump käytti viimeisen puheenvuoronsa toistaakseen pääväitteitään: hän on paljon Clintonia parempi diilintekijä, hän tuo työpaikat merten takaa takaisin Yhdysvaltoihin ja hän tekee Amerikasta jälleen suuren.

Molemmat ehdokkaat vastasivat selvin sanoin viimeiseen kysymykseen: he aikovat kunnioittaa demokratiaa ja hyväksyä vaalituloksen, oli se sitten mikä tahansa.

Näin väittely eteni hetki hetkeltä:

5.39: Molemmilta kysytään, hyväksyvätkö he vaalituloksen, jos toinen voittaa. Molemmat vakuuttavat erittäin selvin sanoin, että hyväksyvät.

5.38: Clinton ryhtyy viimeiseen hyökkäykseen, jossa hän muistuttaa solvauksista, joita Trump on kohdistanut naisiin.

5.35: Trump kyseenalaistaa Clintonin kestävyyden. Itse asiassa häneltä kysyttiin, miksi hän sanoi, että Clintonilla ei ole presidenttiyteen vaadittavaa ulkonäköä. Clinton viittaa aikaisempiin saavutuksiinsa, kuten Libya-komission kuulustelun kestämiseen. ”Kuka hän on puhumaan minulle kestävyydestä?”

5.33: Trump: ”Me emme voi enää olla maailmanpoliisi.”

5.32: Clinton haastaa Trumpin sanomaan, mikä hänen suunnitelmansa Iranin kysymyksen hoitamiseen olisi ollut. ”Mikä olisi vaihtoehtosi? Iranin pommittaminen? Sinun suunnitelmasi Iranista taitaa olla sama kuin suunnitelmasi Isisistä, tuo salainen suunnitelma. Ainoa salaisuus siinä on, että sinulla ei ole suunnitelmaa.”

5.30: Trumpin mukaan Iranin ydinsopu on ”historian huonoin sopimus, jonka mikään maa on ikinä neuvotellut”. Clinton on aikaisemmin todennut, että sopu torjui Iranin ydinasehaaveet viime hetkellä.

5.27: Clinton liitoittelee aika lailla Trumpin puheita ydinaseista. ”Japani, Korea, aloittakaa vain ydinsota, antakaa mennä”, Clinton sanoo Trumpin ajattelevan. On totta, että Trump on ehdottanut, että Japani ja Etelä-Korea hankkisivat ydinaseita, jotta niiden ei tarvitsisi nojata puolustuksessaan niin paljon Yhdysvaltoihin.

5.25: Trump: Minulla on paljon parempi temperamentti kuin Hillaryllä.

5.23: Trump jatkaa Irakin sodasta. Hän selittää, että totesi radio-ohjelmassa laimeasti ehkä kannattavansa, mutta vastusti sitä muissa yhteyksissä palavasti.

5:17: Taas yksi kiista tosiasioista. Trump sanoo vastustaneensa Yhdysvaltojen hyökkäystä Irakiin keväällä 2003. Clintonin mukaan tämä on valhe. Tosiasiassa Trump sanoi tuolloin radio-ohjelmassa olevansa hyökkäyksen kannalla. Ainakaan hän ei aktiivisesti puhunut hyökkäystä vastaan.

5.15: Clinton muistuttaa, että hän oli ministeri, kun Osama Bin Laden tapettiin. Trump vastaa, että Obaman ja Clintonin aikakaudella Irak jätettiin liikaa oman onnensa nojaan ja Isis pääsi syntymään.

5.12: Trumpin mukaan Yhdysvaltojen on ”ryhdyttävä kovaksi” kyberturvallisuuden kysymyksissä. Välihuomiona hän puhuu 10-vuotiaasta pojastaan, joka ”on niin hyvä tietokoneiden kanssa”.

5.09: Keskustelu siirtyy turvallisuuteen. Clinton: ”Olin järkyttynyt, kun Trump julkisesti rohkaisi Putinia varastamaan meiltä tietoja.” Venäjän on epäilty hakkeroineen demokraattipuolueen sähköposteja ja vuotaneen niitä julkisuuteen tarkoituksenaan vahingoittaa demokraattien kampanjaa. Trump totesi tuolloin, että Venäjä voisi samalla kaivaa esiin Clintonin piilottamat sähköpostit.

5.04: Clinton: ”Trumpilla on pitkä historia rasistisen ajattelun rohkaisemisessa.” Clinton toteaa, että niin kutsuttu birther-kampanja oli Trumpin poliittisen uran alku. Kampanjassa yritettiin väittää valheellisesti, että presidentti Barack Obama ei ole syntynyt Yhdysvalloissa ja ei ole siksi sopiva maan presidentiksi. Clinton nostaa esille myös vanhan oikeusjutun, jossa Trumpin yhtiötä syytettiin mustien syrjimisestä vuokrataloissaan. Trump muistuttaa, että hän sopi jutun ja että heitä ei tuomittu mistään.

5.02: Trump sanoo, että hän teki mielestään hyvää työtä, kun pakotti Obaman tuomaan julkisuuteen syntymätodistuksensa. Hän myös muistuttaa, että Hillaryn kampanjakin hyödynsi tätä väittelyä taistellessaan Obamaa vastaan.

5.01: Juontaja kysyy Trumpilta, miksi hän väitti niin pitkään, että presidentti Barack Obama ei olisi syntynyt Yhdysvalloissa. Trump vaihtaa puheenaihetta, alkaa puhua Isisin lyömisestä.

4.57: Harvinainen hetki: Trump myöntää olevansa jostain samaa mieltä Clintonin kanssa. Hänenkin mielestään on pohdittava, voivatko seurannassa olevat ihmiset kantaa asetta. Samalla hän kehuu Yhdysvaltojen aselobbausjärjestöä NRA:ta: ”He ovat mahtavia ihmisiä, he suojelevat perustuslain toista lisäystä.”

4.54: Clinton: ”Jos olet liian vaarallinen lentämään, olet liian vaarallinen kantamaan asetta.”

4.48: Väittely on siirtynyt rotukysymyksiin. Holt kysyy, miten ehdokkaat lievittäisivät rotujen välisiä jännitteitä. Trum toteaa: ”On pari sanaa, joita Hillary ei halua käyttää. Ne ovat laki ja järjestys.” Trump ajautuu väittelemään juontajan kanssa niin kutsutusta stop and frisk -politiikasta, joka liittyy epäiltyjen pysäyttämiseen. Juontajan mukaan se tuomittiin rodulliseksi profiloinniksi ja perustuslain vastaiseksi, Trumpin mukaan ei.

4.44: Trump jatkaa kehumalla hotelliaan, jonka hän on rakentamassa Washingtoniin lähelle Valkoista taloa. ”Jos en pääse sinne yhdellä tavalla, pääsen sinne toisella tavalla.”

4.43: Clinton kertoo tavanneensa työmiehiä, joille Trump on jättänyt maksamatta. ”Arkkitehteja, sisustussuunnittelijoita, asentajia, joille et ole maksanut, kun he ovat tehneet työnsä.” Trump ei kiistänyt syytettä vaan vastasi: ”Ehkä he eivät sitten tehnee työtään kunnolla.”

4.40: Clinton palaa veroasiaan. Hänen mukaansa Trump on velkaa amerikkalaisille veronmaksajille.

4.38: Trump yrittää kääntää puhetta Clintonin sähköpostiskandaaliin.

4.36: Trumpia hiillostetaan siitä, miksi hän ei julkaise verotietojaan. Trump selittää, että hän vielä jossain vaiheessa ne julkaisee. Yleisö taputtaa, sääntöjen vastaisesti. Clinton jatkaa luettelemalla mahdollisia syitä, miksi hän ei näin tee. ”Ehkä hän ei ole niin rikas kuin hän väittää olevansa.” Clinton lisää: ”Hän piilottelee jotain.”

4.26: Trump alkaa olemaan hermostunut. Hän hyppää aiheesta toiseen ja syyttää Clintonia siitä, että hän julkaisee verkkosivuillaan suunnitelmansa Isisin lyömiseksi, mikä on hänen mielestään typerää, koska vihollinen saa tietää. ”Ainakin minulla on suunnitelma Isisin lyömiseksi”, Clinton vastaa. Juontaja yrittää palata aiheeseen.

4.23: Tiukka sananvaihto siitä, missä määrin ja missä vaiheissa Clinton on kannattanut vapaakauppasopimuksia. Clintonin mukaan Trump vääristelee tosiasioita. Tämän päätteeksi Clinton sanoo: ”Donald, tiedän, että elät omassa todellisuudessasi.”

4.21: Trump alkaa hyökätä. Hän sanoo, että Clinton ei ole tehnyt mitään taloudelle 30 vuoteen. Hän syyttää Clintonia myös miehensä Bill Clintonin teoista. Hänen mukaansa vapaakauppasopimus Nafta, jonka Bill Clinton allekirjoitti, oli pahinta, mitä Yhdysvalloille on tapahtunut.

4.17: Väittelyn ensimmäinen kiista tosiasioista on nähty: Clinton sanoi, että Trumpin mukaan ilmastonmuutos on kiinalaisten keksimä huijaus. Trump vastaa ”en sanonut niin”. Tosiasia on, että Trump on sanonut niin.

4.16: Trump selvästi hermostuu hieman hyökkäyksestä. Hän muistuttaa, että sai isältään jonkin verran, mutta moninkertaisti sen arvon.

4.14: Clinton ryhtyy väittelyn ensimmäiseen hyökkäykseen. Hänen mukaansa Trump aikoisi jatkaa trickle down economics -politiikkaa, jossa turhaan uskotaan, että rikkaille annetut verohyödyt ja muut hyödyt valuisivat alas päin alemmille yhteiskuntaluokille. Clinton myös muistuttaa, että Trump sai isältään miljoonia aloittaakseen uransa. Samalla Clinton sanoo, että hänen isänsä oli pienyrittäjä.

4.09: Trump puhuu siitä, kuinka Amerikan työt ovat paenneet Meksikoon ja ”moniin muihin maihin”. ”Tuhannet työ lähtevät Ohiosta, Michiganista. Me emme voi sallia sitä enää. Luultavasti esimerkiksi lastehuoltoon liittyvistä asioista olemme Hillaryn kanssa samaa mieltä, ehkä vähän eri mieltä luvuista. Mutta tämä työpaikkojen pako on pysäytettävä.”

4.08: Väittely alkaa osiolla ”achieving prosperity”, vaurauden saavuttaminen. Holt selittää talouden perusasioita: kasvu on käynnistynyt, mutta tuloerot ovat suuret ja puolet kansasta elää ”palkkakuitista palkkakuittiin”. Clinton käyttää ensimmäisen vastauksen puhumalla muun muassa naisten palkkatasa-arvosta ja minimipalkasta. ”Tarvitsemme velatonta opiskelua”, hän sanoo. ”Kuinka se saavutetaan? Rikkaiden täytyy maksaa reilu osansa.”

4.06: Clinton ja Trump astuvat lavalle. Yleisö taputtaa villisti. Tämän jälkeen he eivät saa enää taputtaa.

4.04: Nyt se alkaa. Lester Holt selittää säännöt. 90 minuutin väittely on jaettu kuuteen osaan. Jokaisen osion alussa molemmilta kysytään sama alustuskysymys, sen jälkeen jatketaan avoimella keskustelulla.

3.57: Paikalle toivotetaan tervetulleiksi puolisot: Melania Trump ja Bill Clinton. Myös väittelyn moderaattori Lester Holt saapuu lavalle. Hän vitsailee, että hänen polviensa tärinä kuului äsken varmaankin yleisöön asti.

3.50: Järjestäjien mukaan väittely on turvallisuusjärjestelyjen kannalta yksi ”historian hankalimmista tapauksista”. Järjestäjät kiittävät poliisia.

3.48: Väittelyn järjestäjät ennustavat, että väittelyllä saattaa olla katsojia maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa.

3.45: Väittelykomission jäsenet selittävät paikalla olevalle yleisölle väittelyn sääntöjä: Ei saa taputtaa, ei saa buuata.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvaltain presidentinvaalit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  2. 2

   Brittien uusi Jane Austen -seteli aiheuttaa harmia – fanien mukaan pankki ei ole ymmärtänyt seteliin painettua sitaattia

  3. 3

   Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

  4. 4

   Vihjailuja ”kovaäänisistä petipuuhista” ja väitteitä laittomuuksista – Suomeen kesällä rantautunut pilapuhelusovellus koettelee häirinnän rajoja

  5. 5

   Pokka-koiran katoamisesta käynnistyi kiihkeä etsintä, jota tuhannet seurasivat Facebookissa – näin some-yhteisö auttoi lemmikin löytämisessä

  6. 6

   Tanska siivoaa kerjäläisensä vankilaan – kahden viikon ehdottomia tuomioita jaetaan nyt ilman varoitusta

  7. 7

   Löyhkäävä ”koiranlihakuja” on maanpäällinen helvetti, jossa päättömät koirat odottavat vierailijoita – osa korealaisista ajattelee yhä lihan maistuvan parhaalta, kun eläintä on piesty ennen teurastusta

  8. 8

   Äänestäjät saivat tahtonsa läpi: Tukholman ja Göteborgin väliä kulkeva juna nimettiin Trainy McTrainfaceksi

  9. 9

   Hoitajien uupumus pitää ottaa vakavasti

  10. 10

   Virolaistaiteilija aikoo seilata Helsingistä Tallinnaan veneellä, joka on tehty suomalaisten Virosta rahtaamista kaljatölkeistä – ”Ihmiset juovat ihan liikaa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  2. 2

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  3. 3

   Löyhkäävä ”koiranlihakuja” on maanpäällinen helvetti, jossa päättömät koirat odottavat vierailijoita – osa korealaisista ajattelee yhä lihan maistuvan parhaalta, kun eläintä on piesty ennen teurastusta

  4. 4

   Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

  5. 5

   Kartta näyttää, mille alueille maahanmuutto keskittyy Suomessa – professorin mielestä hajasijoittaminen on ”periaatteessa kiva”, mutta ongelmallinen ajatus

  6. 6

   16-vuotias Linda kiinnostui Isisistä ja karkasi kotoaan Saksasta, nyt hänet on ehkä löydetty Mosulin tunneleista – mallioppilaasta tuli radikaali muutamassa kuukaudessa

  7. 7

   Tanska siivoaa kerjäläisensä vankilaan – kahden viikon ehdottomia tuomioita jaetaan nyt ilman varoitusta

  8. 8

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  9. 9

   Suomalaiset saivat häpeällisen huonon tuloksen, kun eurooppalaisten hiilijalanjäljet pantiin kartalle – Miksi hiilijalanjälki paisuu Suomessa?

  10. 10

   Linkin Parkin laulaja Chester Bennington on kuollut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

  2. 2

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  3. 3

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  4. 4

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  5. 5

   11-vuotiaan Taijatuuli Louhivuoren isä joutui taposta vankilaan, ja vapauduttuaan isä tappoi uudestaan – ”Tuo mies on hulluin murhaaja, josta olen kuullut, ja mä rakastan sitä”

  6. 6

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  7. 7

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  8. 8

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  9. 9

   Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

  10. 10

   Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

  11. Näytä lisää