Valikko
Ulkomaat

Kim Kardashianilta ryöstettyjen korujen arvo uhkaa romahtaa murto-osaan – ryöstäjien on ehkä pakko leikata saalis palasiksi

Ranskassa on tehty viime vuosina lukuisia merkittäviä koruryöstöjä. Poliisi epäilee useista tapauksista Pink Panthers -koplaa.

Kim Kardashian Westiltä maanantaina ryöstettyjen korujen myynti voi osoittautua hankalaksi. Kardashian on maailmankuulu tosi-tv-tähti, ammattijulkimo ja yrittäjä.

Ranskan kulta- ja kelloseppien liiton johtaja Sandrine Marcot ennustaa uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että korujen arvo romahtaa, koska ryöstö on saanut niin valtavasti julkisuutta.

Ryöstäjät veivät Kardashianilta neljän miljoonan euron sormuksen ja korulippaan, jonka arvo on sisältöineen noin viisi miljoonaa euroa.

”Nämä eivät ole arkisia, vaan uniikkeja koruja”, Marcot sanoo.

Kardashian esitteli aviomieheltään Kanye Westiltä saamaansa sormusta yhteisöpalvelu Twitterissä syyskuussa. Mediatietojen mukaan kyseessä on Lorraine Schwartzin suunnittelema 20 karaatin timanttisormus. Schwartz on varakkaiden julkimoiden suosima yhdysvaltalainen korusuunnittelija.

Myös poliisi on todennut, että tunnetuista koruista voi olla vaikea päästä eroon. Jalokivet merkitään yleensä laserilla, jotta niiden alkuperä voitaisiin todentaa.

Marcot uskoo, että ryöstäjät leikkaavat korut useisiin paloihin salatakseen niiden alkuperän. Se kuitenkin vähentäisi ryöstösaaliin arvoa jopa 75 prosenttia.

Viisi poliiseiksi pukeutunutta miestä ryösti Kardashianilta arvokoruja maanantaina Pariisissa aamuyöllä. Ryöstö tapahtui tähden luksusasunnossa Madeleinen kaupunginosassa.

Ryöstäjät uhkasivat naista aseella, sitoivat hänet ja telkesivät hänet kylpyhuoneeseen. Uutistoimisto AFP:n mukaan Pariisin poliisi kertoi tiistaina, että Kardashian onnistui vapauttamaan itsensä ja teki hälytyksen.

Hän oli jo aiemmin ymmärtänyt, että jotain oli vialla, ja yritti soittaa henkivartijalleen. Ryöstäjät repivät puhelimen hänen kädestään.

Ryöstöhetkellä miehillä oli naamiot, eikä heitä ole toistaiseksi saatu kiinni tai tunnistettu. Hyökkäyksestä ei myöskään ole turvakameravideota.

Kukaan ei loukkaantunut ryöstössä.

Kardashian ei ole ainoa koruryöväreiden uhriksi Ranskassa viime aikoina joutunut, joten selvästikin korut vaihtavat omistajiaan vilkkaasti mustassa pörssissä.

Etenkin Cannes’n elokuvajuhlat ovat otollinen tilaisuus koruvarkaille.

Festivaalien tienoilla on varastettu muutaman vuoden kuluessa useiden kymmenien miljoonien eurojen edestä koruja. Merkittäviä koruryöstöjä tapahtuu Cannes’ssa vuosittain. Carlton-luksushotelli on suosittu kohde.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Miljoonien eurojen koruryöstöt ovat yleensä aseistautuneiden ammattirikollisten toteuttamia ja huolellisesti suunniteltuja. Siksi moni niistä jää selvittämättä.

Joissakin tapauksissa itse rikos on toteutettu huolella, mutta korujen myynti on kangerrellut pahasti.

Vuonna 2008 joukko naisiksi pukeutuneita miesvarkaita varasti Pariisin Harry Winston -kultasepänliikkeestä 85 miljoonan euron edestä koruja. Aiemmin samainen ryhmä oli ryöstänyt koruja rakennusmiesten vaatteissa.

Kopla onnistui kuitenkin myymään saaliinsa eteenpäin vain puolella miljoonalla eurolla, ja myöhemmin ryöstöt johtivat lukuisiin vankeustuomioihin, Vanity Fair -lehti kertoo.

Useissa ammattimaisesti suoritetuissa koruryöstöissä pääepäillyksi on nostettu Pink Panthers -verkosto, joka koostuu pääosin serbialaisista ja montenegrolaisista ammattirikollisista.

Britannian ja Ranskan medioissa alkoi heti spekulaatio järjestön roolista myös Kardashianin ryöstössä. Verkosto on suorittanut lukuisia korkean profiilin koruvarkauksia 1980-luvulta lähtien.

Pariisin turismille Kardashianin suurta julkisuutta saanut aseellinen ryöstö on uusi isku.

Pariisi on yksi maailman vierailluimmista kaupungeista, mutta terrori-iskujen aiheuttaman pelon vuoksi turistien määrä on kutistunut ja massatapahtumia on siirretty muualle.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla ulkomaalaisten hotelliyöpymiset vähentyivät kymmenellä prosentilla verrattuna edellisvuoteen.

Pariisin seudulla asuu yli puoli miljoonaa turismista ainakin osin elantonsa saavaa työntekijää. Toimialan edunvalvojat arvioivat Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle elokuussa, että turismin tuottama liikevaihto Pariisissa kutistuu tänä vuonna 750 miljoonalla eurolla.

Vuonna 2015 Ranskassa vieraili 85 miljoonaa turistia, joista 16 miljoonaa kävi Pariisissa.

Muita viime vuosien koruryöstöjä Ranskassa

 Cannes’sa Carlton-hotellissa tehtiin vuonna 2013 valtava ryöstö. Käsiaseella varustautunut mies anasti hotellin huonosti vartioidusta salongista noin sadan miljoonan euron edestä koruja. Ryöstö on yhä selvittämättä.

 Ennen suurryöstöä Cannes’n elokuvafestivaaleilta oli ryöstetty koruja kahteen otteeseen yhteensä noin kolmen miljoonan euron edestä. Myöhemmin samaisesta hotellista vietiin 40 miljoonan edestä koruja.

 Viikko ennen elokuvafestivaaleja viime vuonna Cartierin kaupasta varastettiin koruja peräti 17 miljoonan euron arvosta.

 Viime vuoden maaliskuussa noin 15 ryöstäjää pysäytti Ranskassa moottoritiellä kaksi kuljetusautoa. He saivat saaliikseen yhdeksän miljoonan euron edestä koruja.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ryöstöt
 • Koruryöstöt
 • korut

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

  2. 2

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  3. 3

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  4. 4

   Klas Mattson asuu perheensä kanssa ulkosaaristossa yhdeksän muun vakituisen asukkaan kanssa, eikä kaipaa sinne mitään

  5. 5

   Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

  6. 6

   Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

  7. 7

   Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

  8. 8

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  9. 9

   Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

  10. 10

   Hittinikkari Tiina Vainikainen, 27, sanoittaa ja säveltää Nikke Ankaralle ja Arttu Lindemanille – kun oma biisi meni Spotifyn ykköseksi, hän oli ”niin onnellinen, että se oli jo liikaa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  2. 2

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  3. 3

   Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

  4. 4

   Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

  5. 5

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  6. 6

   Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

  7. 7

   ”Kapitalistista logiikkaa” vastustavat talonvaltaajat eivät suostu lähtemään saaristohuvilalta – Helsingin vaihtamat uudet lukot rikottiin heti, valtaajat kieltävät koskeneensa

  8. 8

   Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

  9. 9

   Käpylässä sekakäyttäjillä on valikoiva maku: vain lonkero katosi hyllyistä – ”Perinteinen viinajuoppo on näissä tapauksissa harvassa”

  10. 10

   Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  2. 2

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  3. 3

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  4. 4

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  5. 5

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  6. 6

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  7. 7

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  8. 8

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  9. 9

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  10. 10

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  11. Näytä lisää