Valikko
Ulkomaat

Thaimaa suree kuollutta kuningastaan – näihin muutoksiin kannattaa varautua Thaimaan-matkalla

Käteinen voi loppua automaateista, alkoholin tarjoiluun voi tulla rajoituksia, paikallisia tapoja tulee kunnioittaa

Suomalaisten turistien on syytä varautua tiettyihin muutoksiin lomaillessaan Thaimaassa tulevina kuukausina.

Thaimaahan on julistettu suruaika kuningas Bhumibol Adulyadejin kuoleman johdosta, minkä seurauksena esimerkiksi virastot saattavat sulkea ovensa, käteinen voi loppua automaateista ja alkoholin tarjoiluun voi tulla rajoituksia, varoittaa konsuli Raimo Pahkasalo Bangkokin lähetystöstä.

”Suosittelen ottamaan vähän ylimääräistä käteistä rahaa mukaan. Rahat voivat loppua pankkiautomaateista”, Pahkasalo kertoo puhelimitse.

Kuningas Bhumibol kuoli torstaina iltapäivällä paikallista aikaa. Pahkasalo ei vielä illalla huomannut mitään suuria muutoksia Bangkokin kaduilla. Turvallisuustilanne vaikutti edelleen hyvältä ja liikenne toimi normaalisti.

”Tilasin itse juuri yhden oluen, eli alkoholia saa vielä. Mutta huomenna tilanne voi olla erilainen”, Pahkasalo kertoi.

Esimerkiksi virastot luultavasti sulkevat ovensa, mikä vaikeuttaa asioiden hoitoa.

Pahkasalo kehottaa Thaimaahan matkustavia suomalaisia kunnioittamaan paikallisia tapoja ja suruaikaa.

”Kuningashuoneen arvostelua pitää ehdottomasti välttää kaikissa tilanteissa”, Pahkasalo neuvoo. Kuninkaallisten arvostelu on Thaimaassa vakava rikos, josta voi saada jopa vuosia vankeutta.

Myös asiallinen pukeutuminen ja hyvä käytös ovat erittäin tärkeitä suruaikana, Pahkasalo opastaa. Pukeutumisessa voi ottaa mallia paikallisilta.

Kuningas Bhumibol on ollut kansaa yhdistävä voima poliittisesti pahoin jakautuneessa Thaimaassa. Maata on hallinnut vuodesta 2014 sotilasjuntta.

Turvallisuustilanteen kehittyminen tulee vaikuttamaan myös suomalaisten matkailuun. Pahkasalo ennustaa, että sotilashallinto saattaa kiristää katujen kontrollointia ehkäistäkseen mahdollisia levottomuuksia.

”Pidän edelleen Thaimaata turvallisena maana matkustaa, mutta uskon, että turistikohteissa tullaan tekemään enemmän tarkastuksia.”

Suomen lähetystö Bangkokissa seuraa tilanteen kehittymistä ja ilmoittaa muutoksista lähetystön verkkosivuilla ja Facebookissa.

Pahkasalo kehottaa Thaimaahan matkustavia suomalaisia tekemään netissä matkustusilmoituksen ulkoministeriölle. Ulkoministeriö voi ottaa hätätapauksessa tai kriisitilanteissa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Thaimaa
 • Kuninkaalliset
 • kuningas

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta

  2. 2

   Kenestä Helsingin pormestari? Löydä suosikkisi HS:n pormestarikoneella

  3. 3

   Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

  4. 4

   Tätä on seksi nyt: Tinder-sukupolvi ei eläkään yltä­kylläisyydessä, parisuhteissa etenkin miehet kärsivät puutteesta – mistä se johtuu?

  5. 5

   Seitsemän maankaltaista planeettaa löytyi kääpiötähden ympäriltä 40 valovuoden päästä

  6. 6

   Italialaismedia: Suomalainen poika kuoli Italian Alpeilla

  7. 7

   Neljä naista ja neljä miestä pyrkii Helsingin johtoon – näin he vastasivat kysymyksiin suurmoskeijasta, koulukurista, autoilusta ja ulkoistamisesta

  8. 8

   Miksi Helsingissäkin puuhataan kävelykatuja ja työnnetään autoja ahtaalle? Tämä 80-vuotias tanskalaismies on syypää

  9. 9

   Suku uhkasi tappaa ja viritti ansan irakilaiselle Kasimille – Homoutensa vuoksi vainotut hakevat turvaa Suomesta

  10. 10

   Ajokeli on erittäin huono – räntäsade jatkuu vielä torstaiaamuna

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Toni” vaati treffien jälkeen kumppania maksamaan puolet ja syntyi jupakka – siellä, missä nimetön keskustelu Suomessa muuten toimii

  2. 2

   Tätä on seksi nyt: Tinder-sukupolvi ei eläkään yltä­kylläisyydessä, parisuhteissa etenkin miehet kärsivät puutteesta – mistä se johtuu?

  3. 3

   Suomalaiset nimet aiheuttavat hauskoja ja kiusallisia tilanteita ulkomailla – ”Vieraat ihmiset saattavat hätkähtää, kun he huomaavat, etten ole arabi”

  4. 4

   Supersuosittu amerikkalaisjuontaja irvaili Trumpille ”Suomen Godzilla-hyökkäyksellä”

  5. 5

   Seitsemän maankaltaista planeettaa löytyi kääpiötähden ympäriltä 40 valovuoden päästä

  6. 6

   Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

  7. 7

   Perusterveestä Kaisa Tolosesta, 52, tuli sairas työtön kuudessa vuodessa: ”Tulevaisuuteni jäi Mikkolan kouluun”

  8. 8

   Parhaissa purkkisalsoissa rouskuu tuore tomaatti, pahimmat ovat kuin ketsuppia – HS:n salsavertailussa paljastui hurjia laatueroja

  9. 9

   Tukholmalaislähiön mellakasta kohistaan maailmalla – Ruotsissa pohditaan poliisin aseenkäyttöä ja tapahtumien vaikutusta maakuvaan

  10. 10

   Nuorena rocktähtenä Jarkko Martikainen huusi totuuttaan julki koko sukupolvelle – nyt Donnerin, Kaurismäen ja Tervon sivallukset ärsyttävät häntä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomalaiset nimet aiheuttavat hauskoja ja kiusallisia tilanteita ulkomailla – ”Vieraat ihmiset saattavat hätkähtää, kun he huomaavat, etten ole arabi”

  2. 2

   Rivitaloremontti meni järkyttävällä tavalla pieleen Järvenpäässä – löperösti toiminut valvoja joutuu maksamaan peräti miljoonan euron korvaukset

  3. 3

   Ex-toimitusjohtaja Kari Savolainen, 65, kyllästyi ahneuteen – antaa miljoona euroa, jotta Kirkkonummen korpeen saadaan halpojen asuntojen ekokylä

  4. 4

   Kansanedustaja Touko Aalto teki aidon facepalmin eduskunnan Aito avioliitto -keskustelussa

  5. 5

   Kiusattu koulupoika näki näyn ja perusti oman kirkon Kokkolaan – Patrick Tiaisella, 23, on paljon seuraajia ja outoja kokemuksia

  6. 6

   Pahoinpitelyt ja nöyryyttäminen mursivat 15-vuotiaan sipoolaispojan – Äiti kertoo, että nyt riittää: ”En anna tämän enää olla”

  7. 7

   USA:n media konservatiivista Foxia myöten päivittelee Trumpin käytöstä sekavassa lehdistö­tilaisuudessa: ”hullua”, ”häiriintynyttä”

  8. 8

   Trump viittasi terrori-iskuun Ruotsissa – Carl Bildt ihmetteli, onko presidentti poltellut jotain

  9. 9

   Jäätyneenä Vuosaaresta löytynyt koiranpentu ”lopetettiin asianmukaisesti” – tapaus herätti raivoa jopa alamaailmaa myöten

  10. 10

   Lauri Katajainen, 20, etsii rakkautta, joka näkisi autistisen kuoren sisälle – ”Tajuan, etten aiheuta suuria intohimoja tytöissä”

  11. Näytä lisää