Valikko
Ulkomaat

Venäläisiä joukkoja lensi Egyptiin sotaharjoituksiin – turistilentojen uudelleen aloittamisesta neuvotellaan

Egyptin ja Venäjän suhteissa on näkynyt viime aikoina lähentymistä.

Venäläiset maahanlaskujoukot saapuivat lauantaina Egyptiin yhteisiin sotaharjoituksiin, venäläinen uutistoimisto Interfax kertoo.

Lauantaina alkavien harjoitusten on määrä kestää lähes kaksi viikkoa.

”Venäläisten ja egyptiläisten maahanlaskujoukkojen kansainvälinen harjoitus Afrikassa järjestetään ensimmäistä kertaa”, Venäjän puolustusministeriö tiedotti Interfaxille.

Egyptin ja Venäjän suhteissa on näkynyt viime aikoina lähentymistä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Egypti muun muassa tuki YK:n turvaneuvostossa Venäjän päätöslauselmaesitystä, joka liittyi Aleppon pommituksiin Syyriassa. Venäjän esitys oli vastaveto Ranskan päätöslauselmaesitykselle, joka vaati Venäjää ja Syyrian hallintoa lopettamaan Aleppon kapinallisalueiden pommittamisen.

Kumpikaan esitys ei edennyt, mutta Egyptin tuki Venäjälle kiristi sen suhteita tärkeään liittolaiseen Saudi-Arabiaan. Saudi-Arabia tukee Syyriassa presidentti Bashar al-Assadin vastustajia, kun Venäjä tukee Assadia.

Venäläislehti Izvestija kertoi maanantaina, että Venäjä ja Egypti neuvottelisivat venäläisen lentotukikohdan avaamisesta Egyptissä. Reutersin mukaan Egyptin viranomaiset kuitenkin ilmoittivat uutisen tultua julki, ettei Egypti ole sallimassa ulkomaiden tukikohtia alueellaan.

Egypti puolestaan yrittää neuvotella Venäjän kanssa turistilentojen uudelleen aloittamisesta. Venäjä keskeytti lennot, kun venäläinen turistikone tuhoutui Egyptin Siinailla viime vuoden lokakuussa. Venäjä epäilee iskusta terroristijärjestö Isisiä.

Turismi on Egyptille tärkeä tulonlähde. Venäläiset olivat erityisen tärkeä turistiryhmä, sillä varsinkin länsimaiset turistit ovat välttäneet Egyptiä jo useamman vuoden poliittisen epävakauden vuoksi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Venäjä
 • Egypti

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää