Valikko
Ulkomaat

Suosiotaan menettävä Trump yrittää tahrata vaalien uskottavuuden: ”Monia äänestyspaikkoja on peukaloitu”

Presidenttiehdokas Donald Trump väittää ilman mitään todisteita, että äänestyspaikkoja on manipuloitu. Viikonloppuna republikaanien puoluetoimistoon Pohjois-Carolinassa heitettiin palopommi.

Skandaalien keskellä räpiköivä Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump jatkoi viikonloppuna hyökkäyslinjalla. Trump väitti lauantaina ”korruptoituneen median” levittävän hänestä valheita, jotta vastaehdokas Hillary Clinton voittaisi ”peukaloidut vaalit”.

Myöhemmin sunnuntaina Trump meni vielä pidemmälle ja julisti yhteistöpalvelu Twitterissä, että ”monia äänestyspaikkoja” on manipuloitu.

Vain tunteja aiemmin Trumpin kanssa kampanjoiva varapresidenttiehdokas Mike Pence oli sanonut, että hän hyväksyy vaalien lopputuloksen. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Pence yrittää turhaan julkisesti loiventaa Trumpin lausumia.

Koko vaalijärjestelmän uskottavuuden kyseenalaistaminen on vakava syytös. Trump ei esittänyt mitään perusteita tai todisteita väitteensä tueksi.

Ilmapiiri on vaalien lähetyessä Yhdysvalloissa kireä kuin viulunkieli. Viikonlopun aikana republikaanien puoluetoimistoon Orange Countyssa Pohjois-Carolinassa heitettiin palopommi.

Viereisen rakennuksen seinään oli uhkaavasti kirjoitettu ”natsirepublikaanit lähtekää kaupungista tai muuten”, kertoo osavaltion suurin lehti Charlotte Observer. Kukaan ei loukkaantunut hyökkäyksessä.

Demokraattien presidenttiehdokas Clinton tuomitsi hyökkäyksen sunnuntaina ”kammottavaksi ja täysin mahdottomaksi hyväksyä”.

Pohjois-Carolinan republikaanit postittivat Twitteriin kuvia toimistonsa täystuhosta.

Vielä lauantaina Trump keskittyi mätkimään vain mediaa vaalien tärvelemisestä.

”Media peukaloi näitä vaaleja puskemalla vääriä ja perusteettomia syytöksiä ja suoranaisia valheita saadakseen kieron Hillaryn valituksi!” Trump valitti jo lauantaina Twitterissä.

Trump myös toisti viimeisimmän vaaliväittelynsä uhkauksen siitä, että demokraattien presidenttiehdokas Clinton pitäisi marssittaa telkien taakse.

”Hillary Clintonin olisi pitänyt joutua syytteeseen ja vankilaan. Sen sijaan hän pyrkii presidentiksi vaaleissa, jotka vaikuttavat peukaloiduilta”, Trump twiittasi.

Trumpin presidentinvaalikampanja on joutunut pahaan vastatuuleen viime päivinä, kun yhä useammat naiset ovat kertoneet Trumpin ahdistelleen heitä seksuaalisesti. Trump on itse lisännyt vettä myllyyn esittämällä loukkaavia kommentteja syytöksiä esittäneistä naisista ja kilpakumppanistaan Clintonista.

Lauantaina Trump yritti jälleen mustamaalata Clintonia vihjaamalla, että tämä oli ottanut suoritusta parantavia lääkkeitä ennen heidän edellistä vaaliväittelyään viime viikonvaihteessa.

”En tiedä, mitä hänellä on meneillään. Viime väittelyn alussa hän kävi kierroksilla”, Trump sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan Portsmouthissa New Hampshiren osavaltiossa järjestetyssä kampanjatilaisuudessa.

Trumpin mukaan Clinton hädintuskin pääsi autolleen väittelyn jälkeen. Hänen mukaansa heidät molemmat pitäisi testata lääkkeiden varalta ennen seuraavaa yhteistä väittelyä.

”Urheilijat laitetaan testeihin. Minusta meille pitäisi tehdä lääketesti ennen väittelyä”, Trump sanoi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvaltain presidentinvaalit
 • Yhdysvallat
 • USA

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Miksi saunassa muka pitää olla alasti? Ei kai ihmisen alapää ole yhtään uimapukua hygieenisempi

  2. 2

   Kananmuna onkin terveellistä – uudet tutkimukset kumoavat tiedon kolesterolipommista

  3. 3

   Suurpalon sammutus Vantaalla jatkuu koko maanantain – ”Savu kulkeutuu kohti Tuusulanväylää”

  4. 4

   Lehti: Trumpin vävy alkaa uusia valtion hallintoa – ”Pitäisi johtaa kuin yritystä”

  5. 5

   Alhainen syntyvyys johtuu köyhyydestä – mieheni on yhden lapsen ja yhden aikuisen yksinhuoltaja

  6. 6

   Näin Helsingistä tuli 12 vuodessa kiva ja avoin mutta myös kallis ja eriarvoinen – kuka sen sai aikaan?

  7. 7

   Vuoden odotetuimpiin sarjoihin kuuluva Iron Fist on ensimmäinen epäonnistunut Netflixin Marvel-sarja – näistä syistä

  8. 8

   Sunday Times: Trump ojensi Merkelille 350 miljardin euron laskun Nato-puolustuksesta

  9. 9

   Teini-ikä vie 10 prosenttia ihmisistä todellisiin vaikeuksiin, mutta murrosiän epätasapaino on samalla välttämätöntä

  10. 10

   Kesäaikaprotesti leviää – kansalaisaloite kerännyt jo yli 33 000 allekirjoitusta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

  2. 2

   George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

  3. 3

   Sunday Times: Trump ojensi Merkelille 350 miljardin euron laskun Nato-puolustuksesta

  4. 4

   Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

  5. 5

   Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

  6. 6

   Kalliolaiskaksion hinnalla ostaisi Tallinnasta lukaalin, Lontoosta rahalla ei saisi yksiötäkään – HS vertaili, mitä saa 250 000 eurolla viiden eurooppalaisen pääkaupungin ”Kalliosta”

  7. 7

   Helsingin Jätkäsaari on tyylikäs, mutta värien kanssa riehuminen ärsyttää niin naapureita kuin arkkitehtuuri­kriitikoitakin

  8. 8

   Miksi saunassa muka pitää olla alasti? Ei kai ihmisen alapää ole yhtään uimapukua hygieenisempi

  9. 9

   Rekkojen ulosajot ovat päivittäinen ongelma valtatiellä 21 – Taksikuski: ”Tie on aivan katastrofaalinen, aina joku auto penkkaan pyllähtäneenä”

  10. 10

   Kesäaikaprotesti leviää – kansalaisaloite kerännyt jo yli 33 000 allekirjoitusta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

  2. 2

   Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

  3. 3

   En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

  4. 4

   Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

  5. 5

   Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

  6. 6

   Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

  7. 7

   Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

  8. 8

   Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

  9. 9

   Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

  10. 10

   Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

  11. Näytä lisää