Valikko
Ulkomaat

Melania Trump puolusti miestään ahdistelusyytteitä vastaan – ”Joskus sanon, että minulla on kaksi poikaa kotona”

Melania Trump kuvaili Trumpin kielenkäyttöä ”poikien puheiksi”, joilla nämä yrittävät tehdä vaikutusta toisiinsa, kun kasvavat.

Washington

Republikaani Donald Trumpin puoliso Melania Trump antoi maanantaina uutiskanava CNN:lle haastattelun, jossa hän puolusti miestään ahdistelusyytteitä vastaan ja väitti niitä median ja Hillary Clintonin kampanjan järjestämiksi.

”Uskon miestäni”, Melania Trump sanoi. ”Tämä kaikki on vastapuolen organisoimaa. Tarkistivatko he edes naisten taustoja?”

Trumpia syyttää ahdistelusta kymmenen naista omilla nimillään ja muutama nimettöminä. Suurin osa naisista tuli julkisuuteen viime viikolla, kun Trump oli vaaliväittelyssä kiistänyt käyttäytyneensä sopimattomasti naisia kohtaan. Väitetyt tapaukset ajoittuvat 1970–2000-luvuille.

Trump on kiistänyt kaikki syytteet.

Melania Trump sanoi antaneensa puolisolleen anteeksi sen, että tämä sanoi vuonna 2005 kuvatulla nauhalla voivansa ”kouria naisia pillusta”, koska on tunnettu.

Melania Trumpin mukaan Access Hollywood -viihdeohjelman juontaja Billy Bush yllytti hänen puolisoaan puhumaan ”likaisia ja rumia juttuja”. Nauhalla kuuluu, kuinka Bush naureskelee Trumpin jutuille. NBC-kanava hyllytti Bushin kourintanauhan takia.

”Sanoin miehelleni, että tuollainen kielenkäyttö on sopimatonta. Olin yllättynyt, koska se ei kuulostanut mieheltä, jonka tunnen”, Melania Trump sanoi CNN:lle.

”Joskus sanon, että minulla on kaksi poikaa kotona – minulla on pieni poikani ja sitten minulla on mieheni. Mutta tiedän, miten jotkut miehet puhuvat”, Melania Trump sanoi. Hänellä ja Donald Trumpilla on 11-vuotias poika Barron Trump.

Melania Trump kuvaili Trumpin kielenkäyttöä ”poikien puheiksi”, joilla nämä yrittävät tehdä vaikutusta toisiinsa, kun kasvavat.

Trump oli kourintanauhan äänityshetkellä 59-vuotias.

Melania Trump sanoi olevansa yhtä mieltä presidentin puolison Michelle Obaman kanssa siitä, että naisten kouriminen tai suutelu ilman lupaa on seksuaalista ahdistelua. Michelle Obama piti viime torstaina tunteellisen puheen, jossa hän sanoi Trumpin kourintapuheiden ”järkyttäneen häntä perustuksia myöten”.

”Mutta kaikki ahdistelu pitäisi käsitellä oikeudessa. Ja syyttäminen, on kyse sitten naisesta tai miehestä, ilman todisteita on epäoikeudenmukaista”, Trump sanoi.

Trumpin mukaan monet naiset yrittävät myös iskea Donald Trumpia ja antavat tälle puhelinnumeroitaan vaimon nähden.

Toimittaja kysyi Melania Trumpilta myös sitä, mitä tämä ajattelee Donald Trumpin puheista, joiden mukaan naiset eivät olleet tarpeeksi viehättäviä, jotta Trump olisi lähennellyt heitä.

”Hän on raaka. Hän sanoo, miltä hänestä tuntuu. Hän kunnioittaa naisia. Mutta hän puolustautuu, kun he valehtelevat”, Melania Trump sanoi.

Melania Trump antoi haastattelun kaksi päivää ennen viimeistä vaaliväittelyä ja kolme viikkoa ennen vaalipäivää. Donald Trumpin kampanja on ollut kriisissä kourintanauhan julkaisun jälkeen, ja Clinton on ottanut mielipidemittauksissa selvän etumatkan.

Maanantaina Clinton johti Trumpia RealClearPolitics-uutissivuston keräämien mielipidemittausten keskiarvon mukaan seitsemällä prosenttiyksiköllä. Trump on menettänyt entisestään suosiota naisäänestäjien keskuudessa.

Melania Trump, 46, on slovenialaissyntyinen malli, joka muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1996. Hänestä tuli Trumpin kolmas vaimo vuonna 2005.

Melania Trump on pysynyt kampanjan taustalla ja antanut vain harvoja haastatteluja. Maanantaina hän sanoi valinnan perustuneen siihen, että hän haluaa olla läsnä pojalleen.

Jos Melania Trumpista tulisi presidentin puoliso, hän sanoi haluavansa keskittyä naisten ja lasten asioihin. Uutiskanava CNN:n haastattelussa Melania Trump sanoi haluavansa suojella lapsia etenkin sosiaaliselta medialta, koska siellä esiintyy paljon kiusaamista ja rumaa kielenkäyttöä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvaltain presidentinvaalit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  4. 4

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  5. 5

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää