Valikko
Ulkomaat

Lehti: Helsinkiin matkalla olleen miehen vatsasta löytyi kokaiinia Miamin kentällä – Helsinki-Vantaalla paljastuu sekä kokaiinin, heroiinin kuin hasiksenkin nielijöitä

Helsingin katukaupassa kallis kokaiini on alkanut yleistyä.

Suomeen matkannut puolalaismies jäi kiinni Yhdysvaltain Miamin lentokentällä puolen kilon kokaiinilastin kanssa. Sanomalehti Miami Heraldin mukaan mies lyyhistyi lentokentällä. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hänen vatsastaan poistettiin 53 kokaiinipakkausta.

45-vuotias puolalaismies oli tullut Miamiin Trinidadista. Hänen tarkoituksensa oli jatkaa matkaa muutaman päivän jälkeen Suomeen.

Häntä syytetään huumeiden salakuljetuksesta sekä matkustajalennon käyttämisestä rikostarkoituksessa. Miamin poliisin oletuksena on, että kokaiini oli tulossa paikalliseen käyttöön.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on viimeisten viiden vuoden aikana löydetty ihmisten vatsasta kokaiinin ja heroiinin lisäksi myös hasista.

Vatsaan piilotetut huumepaketit löydetään usein ennakkotietojen perusteella sekä epäiltyjä henkilöitä seuraamalla ja tarkastamalla. Jos halutaan varmistua, onko matkustaja niellyt huumeita, hänet ohjataan oikeuslääkärin luokse.

”Useimmiten siellä tehdään röntgentutkimus”, sanoo tulliylitarkastaja Risto Rodionoff.

Lentoaseman turvatarkastuksen läpivalaisulaitteet eivät paljasta huume-eriä, vaan niitä käytetään lähinnä aseiden ja teräaseiden etsimisessä.

Suomen poliisin näkökulmasta puolalaismiehen käyttäminen huumekuriirina on erikoista. Suomeen tulevista huumekuriireista valtaosa on virolaisia.

”Kansallisuuksia on monia, mutta puolalaiset ovat meidän havaintojemme mukaan olleet huumeiden salakuljetuksessa aivan marginaalinen ryhmä”, sanoo rikosylikomisario Jukka Paasio Helsingin poliisista.

Kokaiini tulee Eurooppaan yleensä Etelä-Amerikan viljelyksiltä joko Espanjan tai Portugalin tai sitten Hollannin kautta. Myös Suomeen kokaiini tulee usein kehon sisällä.

”Nielemisessä on valtavat terveysriskit. Se voi hyvin helposti päättyä kuolemaan”, Paasio sanoo.

Helsingin poliisi on parin viime vuoden aikana havainnut kokaiinin yleistyvän katukaupassa. Viime vuonna takavarikoitiin yhteensä 8,5 kiloa kokaiinia, kun pari vuotta sitten poliisin haltuun jäi vain puolet tästä määrästä.

”Kokaiinia on tänä vuonna tavattu myös amfetamiinin käyttäjiltä, vaikka se on kalliimpi huume. Kokaiini ei enää ole mikään yökerhotuote. Tarjontaa on ilmeisesti niin paljon, että sitä pitää myydä alaspäin”, Paasio sanoo.

Miami Heraldin mukaan kokaiinipakkauksia nielleet salakuljettajat eli muulit ovat tavanomaisia Floridassa, joskin niiden käyttö on vähentynyt viime vuosina. Tämän tapauksen tekee erikoiseksi sekä tekijän kansallisuus, lähtömaa että jatkolento.

Matkustusasiakirjojen mukaan mies oli tehnyt vastaavanlaisia lyhyitä piipahduksia Puolasta aiemminkin.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tellervo Koivisto laski kukat presidentti Koiviston arkulle – HSTV näyttää suoraa lähetystä Helsingin tuomiokirkosta

  2. 2

   Pitäisikö perheellisten naisten lyhentää työuraansa vielä asepalveluksellakin? Tällaiset vaatimukset kertovat, että feminismiä tarvitaan

  3. 3

   Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta ja lakkasi jakamasta tutkintamateriaalia – ”Tämä on vastenmielistä”

  4. 4

   Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset käynnissä – seppeleiden lasku, jono kirkkoon, presidenttien Halonen ja Niinistö saapuminen ja siunaustilaisuuden alku

  5. 5

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  6. 6

   Kansalaiset odottavat jo Tuomiokirkon portailla hautajaissaaton alkua, kirkon kaikki paikat tulivat täyteen: ”Koivisto otti kaikki ihmiset huomioon, alhaalta ylös ja ylhäältä alas” – HSTV:n suora lähetys käynnissä

  7. 7

   Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

  8. 8

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  9. 9

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  10. 10

   Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan syöpää ei voitu leikata suunnitellusti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  2. 2

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  3. 3

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  4. 4

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  5. 5

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  6. 6

   Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta ja lakkasi jakamasta tutkintamateriaalia – ”Tämä on vastenmielistä”

  7. 7

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  8. 8

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  9. 9

   Joukkomurhista syytetyt irakilaiskaksoset pääsevät vapaaksi – ”Tunteet tietysti tulivat pintaan”

  10. 10

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Kansalaiset odottavat jo Tuomiokirkon portailla hautajaissaaton alkua, kirkon kaikki paikat tulivat täyteen: ”Koivisto otti kaikki ihmiset huomioon, alhaalta ylös ja ylhäältä alas” – HSTV:n suora lähetys käynnissä
  3. Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset käynnissä – seppeleiden lasku, jono kirkkoon, presidenttien Halonen ja Niinistö saapuminen ja siunaustilaisuuden alku
  4. Tellervo Koivisto laski kukat presidentti Koiviston arkulle – HSTV näyttää suoraa lähetystä Helsingin tuomiokirkosta
  5. Piispa Eero Huovinen siunauspuheessaan: ”Satavuotiaan Suomen historiaan Mauno Koivisto ehti jättää syviä kädenjälkiä” – lue puhe kokonaisuudessaan
  6. Manchesterin uusi pommiuhka osoittautui vääräksi hälytykseksi – armeijan pomminpurkuryhmä meni oppilaitokseen
  7. Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan syöpää ei voitu leikata suunnitellusti
  8. Tunti sitten
  9. Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta ja lakkasi jakamasta tutkintamateriaalia – ”Tämä on vastenmielistä”
  10. Linnanmäen Salama-vuoristorata jumittui – neljä ihmistä kävelytettiin alas
  11. Pitäisikö perheellisten naisten lyhentää työuraansa vielä asepalveluksellakin? Tällaiset vaatimukset kertovat, että feminismiä tarvitaan
  12. Trump tapaa hämmentävän EU-himmelin pomot Brysselissä – huoneeseen marssii kolme ”presidenttiä” ja ”yksi varapresidentti”
  13. Näytä lisää