Ulkomaat

Ranskalaisviranomaiset tunnistivat Pariisin Louvre-museolla hyökänneen – kyseessä on 29-vuotias egyptiläinen

Viidakkoveitsellä aseistautunut mies huusi ”Allahu akbar”. Hyökkääjän laukusta ei kuitenkaan löytynyt räjähteitä.

Perjantaiaamuna Pariisin Louvre-museolla viidakkoveitsen kanssa hyökännyt mies on egyptiläisten turvallisuuslähteiden mukaan egyptiläinen Abdullah Reda al-Hamamy, kertoo uutistoimisto Reuters. Hän on syntyisin Dakahliasta, provinssista pääkaupunki Kairon koillispuolelta.

Ranskalaisviranomaisten mukaan 29-vuotias mies oli tullut maahan tammikuun lopulla Dubaista. Hyökkääjä oli ranskalaissyyttäjän mukaan tullut Ranskaan kuukauden kestävällä turistiviisumilla.

Ranskalainen sotilas pysäytti museon luona miehen ampumalla. Tämä ilmeisesti yritti tehdä terrori-iskun.

Viidakkoveitsellä aseistautunut mies huusi ”Allahu akbar”, eli Jumala on suurin, kertoi Pariisin poliisi. Islamistiset terroristit käyttävät huutoa yleensä iskujensa yhteydessä.

Hyökkääjän kahdesta repusta ei kuitenkaan löytynyt räjähteitä. Joidenkin aiempien tietojen mukaan miehellä olisi ollut matkalaukku.

Pariisin poliisi tutkii nyt, toimiko mies yksin ja saiko hän käskyjä muilta.

”Kyseessä oli hyökkäys, jonka tehnyt henkilö oli selvästi aggressiivinen ja muodosti suoran uhan. Hänen kommenttiensa perusteella uskomme, että hän yritti tehdä terroristitekoa”, sanoi Pariisin poliisin päällikkö Michel Cadot.

Hyökkääjä pyrki sisään museoon suuren viidakkoveitsen kanssa, kertoi Reuters. Veitsimies hyökkäsi museon ulkopuolella vartiossa olleita sotilaita vastaan. Yksi sotilas haavoittui lievästi.

Toinen sotilas ampui hyökkääjää viisi kertaa. Ensitietojen mukaan hyökkääjä haavoittui mutta hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Välikohtaus tapahtui Carrousel du Louvre -ostoskeskuksen tuntumassa. Se on maanalainen kauppakeskus museon yhteydessä.

Ranskan sisäministeriön mukaan kyseessä oli ”vakava” turvallisuusuhka. Poliisi evakuoi ihmisiä ja sulki alueen Louvren tuntumassa. Museossa jo olleita ihmisiä käskettiin pysymään sisällä. Louvre suljettiin turvallisuussyistä illaksi, mutta avataan jälleen lauantaina. Myös toinen ihminen pidätettiin paikan päällä epäilyttävän käytöksen vuoksi.

Turvatoimia Ranskassa julkisilla paikoilla on kiristetty puolentoista viime vuoden aikana tehtyjen terrori-iskujen vuoksi. Aseistautuneet sotilaat partioivat Pariisissa tärkeitä paikkoja.

Louvre-museo on Pariisin suosituimpia turistikohteita. Siellä vierailee miljoonia ihmisiä vuosittain.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ranska
 • Pariisi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  3. 3

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  4. 4

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  5. 5

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  6. 6

   Saksalaismedia: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa

  7. 7

   Pitävät johtopäätökset Turun veritöistä voi tehdä vasta, kun tiedot tarkentuvat nykyisestä

  8. 8

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  9. 9

   Ruotsia kuohuttaneessa ”Arboga-naisen” rikosvyyhdissä annettiin tuomiot: elinikäinen ja 14 vuotta vankeutta isän ja entisen puolison murhasta ja äidin murhan yrityksestä

  10. 10

   Missä on Saksan pakolaisdebatti?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  7. 7

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  8. 8

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  9. 9

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää