Ulkomaat

Lähes 30 matkustajaa loukkaantui Aeroflotin Bangkokin-lennolla ankarassa turbulenssissa – ”En ole koskaan ollut niin peloissani”

Turvavyömerkki ei palanut lentokoneen osuessa ilmakuoppaan. Osa matkustajista sai murtumia.

Ainakin 27 ihmistä loukkaantui vakavassa turbulenssissa venäläisen lentoyhtiön Aeroflotin lennolla maanantaina. Bangkokiin Moskovasta matkalla ollut Boeing 777 -kone osui ilmakuoppaan, minkä takia ihmiset ja matkatavarat sinkoutuivat paikoiltaan.

Turbulenssi sattui noin 40 minuuttia ennen kuin koneen oli määrä laskeutua Bangkokiin. Taivas oli miehistön mukaan kirkas, eikä matkustajia siksi kehotettu varautumaan äkillisiin häiriöihin.

Turvavyövalo ei ollut onnettomuushetkellä päällä. Suurin osa loukkaantuneista olikin ilman turvavyötä istuneita matkustajia.

Loukkaantuneista 24 on Venäjän kansalaisia ja kolme thaimaalaisia. Heidät vietiin välittömästi Bangkokin sairaaloihin koneen laskeuduttua.

Osa tiedotusvälineistä kertoi, että joidenkin matkustajien selkäranka vahingoittui tai jopa murtui höykytyksessä. Aeroflot on kuitenkin kiistänyt selkärankavauriot uutistoimisto Reutersin mukaan.

Venäläisen uutistoimiston Ria Novostin mukaan kolme matkustajaa joutui Thaimaassa useita tunteja kestäneeseen leikkaukseen onnettomuuden vuoksi.

Thaimaa on suosittu hyvin rantalomakohde venäläisten keskuudessa. Ruplan vahvistuttua viime aikoina Venäjällä on syttynyt uusi Thaimaan-matkailun buumi.

Yksi matkustajista, Yhdysvalloissa asuva ukrainalainen Rostik Rusev, julkaisi Instagram-tilillään valokuvan lentokoneen käytävältä.

”Verta kaikkialla, poikki menneitä luita, neniä, avomurtumia, vauvan haavoittunut pää ja vaikka mitä muuta. Jumalan kiitos, että olemme hengissä. Toivon, että Aeroflot kohtelee meitä kaikkia oikeudenmukaisesti. Rehellisesti sanottuna en ole koskaan ollut niin peloissani”, hän kirjoittaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Lentomatkustaminen
 • Thaimaa
 • Venäjä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

  2. 2

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  3. 3

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  4. 4

   Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

  5. 5

   Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

  6. 6

   Ulkonäköön kohdistuva pilkka sotki Mikon elämän vuosiksi – Miesten ulkonäköpaineita pitäisi käsitellä enemmän, sanoo tutkija

  7. 7

   Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

  8. 8

   Suomen EU-ero on Putinin märkä uni

  9. 9

   Ilman pääsykoetta en olisi päässyt yliopistoon – korkeakoulu­haun uudistus voi tuhota monen unelman

  10. 10

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ministeriö vaatii korkeakouluja luopumaan työläistä pääsykokeista jo ensi keväänä – näin muutos vaikuttaa korkeakouluun pyrkiviin lukiolaisiin ja välivuotta viettäviin

  2. 2

   Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

  3. 3

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  4. 4

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  5. 5

   Espoo tyrmäsi pyörätuolissa istuvan Olivian, 9, koulukyydin musiikkiluokalle – koulumatka olisi pidentynyt 800 metriä

  6. 6

   Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, paitsi Suomessa – tutkijat selvittivät ihmisten ennakkoluulot erikoisella kyselyllä sarjamurhaajista

  7. 7

   Olen miehille joko vitsi tai huumorintajuton ”feminatsi” – Miksi sovinistisia vitsejä pitäisi sietää?

  8. 8

   Delfiininpoikanen ajautui rantaveteen Espanjassa ja kuoli vartissa, koska ihmiset halusivat ottaa kilvan kuvia sen kanssa

  9. 9

   Toimittaja kokeili, saako todennäköisesti sinultakin kerättävästä ”nimettömästä” selaustiedosta selville, kuka olet ja missä surffailet – saa, todella helposti

  10. 10

   Obaman rasisminvastainen tviitti nousi maailman tykätyimmäksi – Ku Klux Klanin entinen johtaja puolestaan kiittelee Trumpia Twitterissä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

  2. 2

   Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

  3. 3

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  4. 4

   HS testasi eineslihapullat: Raati löysi kaksi pyörykkää, jotka nousivat ylitse muiden

  5. 5

   Unitutkija: Suomalaisten ruokailurytmi vaikeuttaa nukahtamista – Päivän pääateria kannattaisi syödä vasta illalla

  6. 6

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  7. 7

   Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään – ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

  8. 8

   Nyt on jollakulla ollut ylimääräistä aikaa: Malminkartanon täyttömäen portaiden yli 200 askelmaa maalattiin valkoisiksi keskiviikkoyönä

  9. 9

   On yksinkertaisesti väärin olla rikas

  10. 10

   Tekstiviesti vieraalta naiselta muutti Tonin elämän – Pettämisestä kuuleminen voi musertaa, mutta anteeksianto on usein paras selviytymiskeino

  11. Näytä lisää