tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

17-vuotias ruotsalaistyttö tienaa blogillaan kymmeniä tuhansia kuussa

8.2.2009 15:34

Nuorten teinityttöjen ylläpitämät internetblogit ovat saaneet ilmiömäisen suosion Ruotsissa. Suosituimpia blogeja lukevat jo kymmenet tuhannet nettikävijät viikottain. Bloggaajista ovat kiinnostuneet myös mainostajat, jotka maksavat kirjoittajille isoja palkkioita rahana, tavaroina ja vaatteina.

Ruotsin tämän hetken kolmanneksi suosituinta blogia pitää tukholmalainen Alexandra Nilsson, 17. Toisin kuin moni muu suosittu bloggaaja, Nilsson ei kirjoita mistään tietystä aihepiiristä, vaan elämästään lukiota käyvänä tyttönä.

Kissies-bloginsa suuren suosion syyksi Nilsson arvelee suoraa kirjoitustyyliään.

"Olen provosoiva, kirjoitan siitä mitä elämässäni tapahtuu. Paljon on kiinni siitä, millä tavoin asioista kirjoittaa", Nilsson sanoi ruotsalaisen E24-taloussivuston haastattelussa.

Nilsson aloitti bloginsa harrastuksena, mutta pitää kirjoittamista nyt täytenä työnä. Hän päivittää blogiaan kymmenisen kertaa päivässä.

Vaivasta myös maksetaan. Blogin suurten kävijämäärien ansiosta Nilsson sanoo keräävänsä mainostajilta kuukausittain noin 50 000 kruunua (vajaat 4 800 euroa) raha- ja vaatepalkkioina.

Suosiolla on myös varjopuolensa. Nilsson kertoo joutuneensa vihan kohteeksi, joskin kovimman arvostelun hän uskoo kääntäneensä voitokseen.

Nilsson aikoo jatkaa blogin pitämistä vielä ainakin pari vuotta. Hän suunnittelee ystäviensä kanssa myös muita kaupallisia projekteja, kuten bileiden järjestämistä sekä oman blogiportaalin perustamista.

Ruotsin luetuimpaa blogia ylläpitää niin ikään vasta teini-iässä oleva tyttö. Blondinbella-nimellä tunnettu Isabella Löwengrip kirjoittaa pääasiassa muodista ja kerää lehtitietojen mukaan useiden miljoonien kruunujen vuositulot.

Kakkosena blogilistalla on niin teinimalli Kenza Zouitens.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>