lauantai 23.8.2014 | Signe, Varma  Onnittele e-kortilla

"Krokotiilinmetsästäjä" kuoli keihäsrauskun pistoon

4.9.2006 17:55

Steve Irwin ja kalkkarokäärme

Steve Irwin ja kalkkarokäärme

Australialainen "krokotiilinmetsästäjä" Steve Irwin kuoli maanantaina, kun keihäsrausku iski maailmankuulua luonto-ohjelmien juontajaa suoraan sydämeen. Irwin kuoli heti.

Lievän ironista oli se, että luonto-ohjelmistaan tunnettu 44-vuotias Irwin oli Isolla Valliriutalla Australiassa kuvaamassa dokumenttia, jonka tarkoituksena oli esitellä katsojille merten vaarallisimpia eläimiä.

Myrkyllinen keihäsrausku on aiemmin tappanut Australiassa kaksi ihmistä. Kalan myrkky on äärettömän tuskallista, mutta ei tiettävästi ole tappavaa. Irwinin tapauksessa kalan piikki on ilmeisesti tehnyt samanlaista tuhoa kuin puukko.

Irwinin eläinohjelmilla arvioidaan olleen jopa 200 miljoonaa katsojaa. Discovery Channel-kanava osti Irwinin ohjelmaoikeudet vuonna 1996, jolloin australialaisen rennosta Irwinistä tuli suursuosikki etenkin Yhdysvalloissa.

Irwinin esiintyminen oli kaukana hienotunteisesta tarkkailusta. Ohjelmissaan khakihousuihin sonnustautunut Irwin mesoi ja meuhkasi itse keskellä metsää, viidakkoa tai aavikkoa.

Eläimet ja niiden ominaisuudet olivat aina "upeita", "hienoja" ja "mahtavia". Adjektiivit Irwin kailotti katsojille kovaäänisesti.

"Irwin oli myös vakavasti otettava herpetologi, matelijoiden ja sammakkoeläinten tutkija. Hän teki paljon hyvää työtä siirtämällä krokotiilejä pois alueilta, joilla oli esimerkiksi karjaa tai lapsia", suomalainen herpetologian harrastaja Joonas Gustafsson muistuttaa.

Irwin oli merkittävä eläintarhan omistaja. Irwinin vanhemmilla oli pieni matelijapuisto ja Irwin oli siksi pienestä pitäen tottunut krokotiileihin ja muihin vaarallisiin eläimiin. Puisto siirtyi Irwinille vuonna 2001, jolloin sen uudeksi nimeksi tuli Australia Zoo.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>