lauantai 30.8.2014 | Eemil, Eemeli  Onnittele e-kortilla

Suomi-faniksi tunnustautunut Nick Clegg sekoitti Britannian vaaliasetelmat

18.4.2010 22:14

Paul Hackett / Reuters

Nick Clegg istui vaimonsa Miriam Gonzalez Durantezin kanssa kirkossa, jossa hän puhui sunnuntaina seurakunnalle.

Nick Clegg istui vaimonsa Miriam Gonzalez Durantezin kanssa kirkossa, jossa hän puhui sunnuntaina seurakunnalle.

Lontoo. Tuntemattomuudesta kuuluisuuteen ponnahtanut liberaalien puheenjohtaja Nick Clegg on ravistellut puolueiden lähtöasemia Britannian vaalien alla. Torstaina järjestetty televisioväittely nosti Cleggin luotsaaman liberaalidemokraattisen puolueen kannatuksen kahden suurimman puolueen tasolle, kun vaaleihin on aikaa kaksi ja puoli viikkoa.

The Sunday Timesin mielipidetiedustelun mukaan konservatiivien kannatus on nyt 33 prosenttia, työväenpuolueen 30 prosenttia ja liberaalien 29 prosenttia. Keskustavasemmistolaisen liberaalidemokraattien kannatus on ollut aiemmin 20 prosentin tasolla. Liberaalien yllättävä nousu on syönyt varsinkin konservatiivien kannatusta.

Sunday Timesin kysely paljasti myös, että Clegg on noussut ylivoimaisesti suosituimmaksi puoluejohtajaksi sitten Winston Churchillin.

Cleggin hyväksyy peräti 72 prosenttia ihmisistä. Konservatiivien David Cameronin ja työväenpuolueen Gordon Brownin suosio on selvästi alhaisempi.

Clegg-ilmiö on sekoittanut täysin pasmat Britannian pääpuolueissa, jotka luulivat käyvänsä valtataisteluun toisiaan vastaan. Sekä konservatiivit että työväenpuolue ovat jo ryhtyneet hyökkäykseen liberaaleja vastaan.

Lounais-Lontoon esikaupunkialueilla sunnuntaina kampanjoinut Clegg yritti käyttää hyväkseen nostettaan ja patisti nuoria ihmisiä rekisteröitymään äänestäjiksi. Rekisteröitymisaika päättyy tiistaina.

"Yhä useammat ihmiset alkavat uskoa, että ehkä tällä kertaa voisimme tehdä jotain toisin", Clegg kommentoi puolueensa nousua lähes obamamaisin sanankääntein.

Konservatiiveihin ja Labouriin hän viittasi toistuvasti "vanhoina puolueina". Vertaukset Churchilliin saivat kuitenkin Cleggin pudistelemaan päätään.

"Täysin järjetöntä, tällaista ylimääräistä kiehuntaa", hän sanoi hämillään.

Sunnuntaina ilmeni, että Clegg on Suomi-fani.

"Vietin yhden kauniin kesän Suomessa. Työskentelin harjoittelijana pankissa, jota ei kai enää ole. Muistaakseni se oli nimeltään Postipankki", Clegg sanoi ja muisteli, että vuosi olisi ollut 1989. Nyt 43-vuotias Clegg oli tuolloin 22-vuotias ja asui ilmeisesti Espoon Otaniemessä.

"Asuin Alvar Aallon suunnittelemassa opiskelijakylässä", hän kertoi.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>