perjantai 22.8.2014 | Iivari, Iivo  Onnittele e-kortilla

Tuomioja ja Hautala järkyttyneitä

7.10.2006 18:37 | Päivitetty: 8.10.2006 12:35

Ulkoministeri Erkki Tuomioja järkyttyi Anna Politkovskajan murhasta.

"Olen hyvin järkyttynyt tästä, tunsin hänet ja olen perehtynyt hänen työhönsä. Tiesin, että hän oli erittäin rohkea, sillä paljastuksillaan, suorapuheisuudellaan ja rehellisyydellään hän on kerännyt paljon vihamiehiä."

"Se, että tämänkaltainen murha tapahtuu, asettaa maan hallinnon uskottavuuden koetukselle. Nyt näemme, miten hyvin Venäjän viranomaiset pystyvät ja haluavat selvittää murhan ja asettamaan syylliset vastuuseen, johtivatpa jäljet mihin tahansa."

Politkovskajan vierailuja järjestäneen kansanedustaja Heidi Hautalan mukaan Politkovskaja ei puhunut suoraan, kuka häntä uhkasi. ”FSB [turvallisuuspalvelu] oli kuitenkin hänen päävihollisensa, sitä ei tarvitse hirveästi spekuloida, jos lukee hänen kirjoituksiaan.” 

”Ehkä lännessä nyt huomataan, mitä Venäjällä todella tapahtuu ihmisille, jotka puolustavat demokratiaa ja ihmisoikeuksia”, Hautala sanoi.

Politkovskajan kirjan suomentanutJukka Mallinen ei usko, että murhan takana olisi Venäjän viranomaisia. ”Politkovskaja oli saanut tietoa, jonka mukaan Kreml on kieltänyt tekemästä hänelle mitään. Murha ei ole eduksi Venäjän hallinnolle”, Mallinen sanoi. Mallinen olettaa, että jäljet voivat johtaa armeijan korruptioon tai Pohjois-Kaukasian tasavaltoihin.

Suomen Journalistiliitto vaati sunnuntaina antamassaan kannanotossa Venäjän viranomaisia selvittämään Politkovskajan murhan viipymättä ja perinpohjaisesti.

"Politkovskajan murha on kova isku sananvapaudelle ja journalismille", sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>