tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

YouTube-äidit laittavat synnytyksensäkin verkkoon

10.7.2010 22:42

Videosivusto YouTubessa ovat yleistyneet synnytysvideot, joista joillakin on jopa miljoonia katsojia. Mitä hurjempia tapahtumia, sitä enemmän katsojia!

Yksi synnytyksensä nettiin kuvanneista on kaksi- ja nelivuotiaiden tyttärien äiti Shona Rae, Britannian Manchesterissa asuva 28-vuotias antropologi.

Hän latasi videon YouTubeen, koska halusi jakaa tärkeän hetken kaukana asuvien ystävien ja sukulaisten kanssa. Rae kertoo HS:n haastattelussa uskovansa, että positiivisen synnytyskokemuksen näyttäminen voi rohkaista muita naisia. Hänen kolmannen lapsensa syntymää esittelevä video on katsottu netissä ainakin 138 000 kertaa.

Videosta on kaksi versiota. Toisessa näytetään sekin, miten vauva tulee ulos äidistä. Toinen keskittyy tyttären ensimmäisiin hetkiin. Yksityiskohtaisella videolla on paljon enemmän katsojia, mutta herkemmille katsojille se voi olla liian hurja.

Suomalaiset eivät ole toistaiseksi juuri innostuneet synnytysten julkaisemisesta netissä, mutta esimerkiksi kätilö Anu Lampinen on antanut synnytysvalmennukseen tuleville erilaisia nettivideoita kotiläksyiksi.

Mediatutkija Mikko Hautakangas sanoo, että vertaistuen jakaminen on yksi tärkeimpiä syitä videoiden nettiin lataamiselle. Se on hänen mukaansa jatkoa sille, että äidit jakavat kokemuksiaan keskustelupalstoilla.


Youtube-synnytyksistä lisää sunnuntain Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>