Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olisiko sinusta psykologiksi, Nanna Susi?

Ura
 
Ville Männikkö
"Tulin tänne nyt töihin", kuvataiteilija Nanna Susi ilmoitti saapuessaan psykologitoimisto Crescon rekrytointihuoneeseen.
"Tulin tänne nyt töihin", kuvataiteilija Nanna Susi ilmoitti saapuessaan psykologitoimisto Crescon rekrytointihuoneeseen. Kuva: Ville Männikkö
Sarjassa testataan, miten ihminen pärjää työhaastattelussa lapsuutensa haaveammattiin.

Miksi haluat psykologiksi?
"Ihminen on jännä laji, psykofyysinen, yhteiskunnallinen ja kulttuurihistoriallinen elävä olento, heijastuma isommasta kokonaisuudesta. Se kiinnostaa minua. Koen, ettei kukaan ole terve. Sellaista asiaa kuin terve ei ole olemassa."

 

Mitkä ovat psykologin tärkeimmät ominaisuudet?
"Psykologin pitää pystyä hahmottamaan, jäsentämään ja ymmärtämään elämää. Hän tarvitsee kokonaisvaltaisen näkemyksen siitä, mitä elämä ja ihmisenä oleminen ovat. Hyvä psykologi on inhimillinen ja hän on joutunut ylittämään rajoja. Hänellä on tarve auttaa ihmisiä ajattelemaan."

 

Kuka

Nanna Susi

 Taidemaalari Nanna Susi, 46, on tehnyt töitä kukkakaupassa, lukenut lapsille satuja kirjastossa ja opettanut lasten kuvataidekoulussa, mutta hän ei ole koskaan ollut oikeassa työhaastattelussa. Hänet on aina pyydetty töihin.

 Susi sanoo, että hänen työnsä puhuvat puolestaan silloin, kun gallerioiden kanssa tehdään sopimuksia näyttelyistä.

Millaista kokemusta sinulla on alalta?
"Keittiöpsykologiaa ja vuosien kokemus taidemaalarina. Taidemaalaus liittyy psykologiaan, koska siinä mennään aina ihmisen sisimpään ja ympäristöön. Taidemaalari on tarkkailija, ymmärtäjä, käsittelijä, ratkaisija, haastaja ja provosoija. Taidemaalarina pitää tehdä paljon päätöksiä."

 

Mikä ilahduttaisi sinua eniten psykologin työssä?
"Psykologin työ on kaksisuuntainen tie. On palkitsevaa, jos näkee, että joku saa toivoa tai löytää uuden ajattelutavan. Kauneinta ja parasta on se, että siinä ollaan ihmisten kanssa lähellä asioita, joita ei kerrota kadulla joka toiselle. Se on todellista ihmisyyttä ja elämän rakkautta."

 

Millainen olisi toiveasiakkaasi?
"Minua kiinnostavat monipersoonallisuudet, ja haluaisin erikoistua kognitiiviseen psykoterapiaan. Myös kriisipsykologia kiinnostaa."

 

Onko psykologina toimiminen enemmän tiedettä vai taidetta?
"Tiede ja taide ovat pitkälle sama asia. Ne tukevat toisiaan. Vaikka tiede ja taide luokitellaan erillisiksi osa-alueiksi, olen varma, että tulevaisuudessa ne tulevat enemmän yhdistymään. Psykologin työ on molempia."

 

Millaisia tapoja sinulla on hallita stressiä?
"Olemalla säännöllinen ja pitämällä rytmistä kiinni. Minun täytyy nukkua jokainen yö hyvin. Päiväni ovat lyhyitä, ja niiden aikana ehtii tehdä tietyn määrän asioita."

 

Kerro jotain itsestäsi.
"Olen inhimillinen, ajatteleva, tunteva, tosi rasittava, tosi ystävällinen, välillä liian hyvä, välillä liian paha ja äärimmäisen tiedostava. Osaan olla hauska ja – mitä tulee äitinä olemiseen – luotettava. Olen järjettömän avoin, ja koska olen niin avoin, pitää olla myös itsekäs, että pystyn pitämään elämäni kurissa."

 

Missä sinulla on kehitettävää?
"Elämä on pelkkää kehitystä, se on aina kesken. Minulla on kehitettävää kaikessa. Haluaisin tehdä pidempiaikaisia suunnitelmia ja päämääriä elämälleni."

 

Pidätkö rutiineista?
"Rakastan rutiineja. Ne ovat rikkaus eivätkä rajoita elämää silloin, kun ne on itse valinnut. Teen joka vuosi asioita samaan aikaan."

 

Mistä haluat, että sinut muistetaan, kun jäät eläkkeelle?

"Uskon, että olen psykologina helpottanut ihmisenä olemista. Toivon, että pystyn rikkomaan turhia rajoja ja pelkoja."

 

Mikä on paras saavutuksesi elämässäsi?
"Poikani Raffaello."

 

Palkkatoiveesi?
"Olisin tyytyväinen varmaan johonkin 4 000 euroon kuussa. Onko se hirveän kova palkka? Sellainen peruspalkka, että pystyn maksamaan lainan korot ja pitämään pystyssä kotia."

 

Asteikolla 4–10, miten hyvin työhaastattelu mielestäsi meni?
"Ainakin se meni rehellisesti. Yhdeksän."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!