Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa ei kiusata vain kouluissa ja työpaikoilla, vaan koko yhteiskunnassa

Ura
 
Taina Haahti
Kirjoittaja on kirjailija, joka on opiskellut kauppatieteitä ja filosofiaa ja työskennellyt johtotehtävissä sijoitusalalla.

Stockmannin toimitusjohtaja Hannu Penttilä totesi hiljattain MTV:n uutisissa, että Suomessa on luottamuskriisi. Hän sanoi myynnin sakkaavan meillä enemmän kuin missään. Tavarataloyhtiö aloitti jo kolmannet yt-neuvottelut lyhyen ajan sisällä.

Uutinen ei yllätä. Luottamuksen tuhoutuminen pitkittää lamaa Suomessa ja on suurelta osin seurausta harjoitetusta politiikasta. Epäjohdonmukainen ja ailahteleva toiminta lietsoo epävarmuutta.

Meillä ei kiusata vain kouluissa ja työpaikoilla, meillä kiusaamiseen osallistuu enenevässä määrin koko yhteiskunta.

Palkansaajan, eläkeläisen ja työttömän erilainen verokohtelu koettelee oikeustajua. Yhteisöveron lasku asettaa yritysmuodot keskenään eriarvoiseen asemaan ja sortaa käytännössä puolta suomalaisista pienyrityksistä.

Verovelkarekisterissä on häpeäpaalun piirteitä. Solidaarisuusverossa haiskahtaa vahingonilo.

Työttömyysturvan heikennys keskellä pahenevaa työttömyyttä vie yöunet muiltakin kuin työttömiltä. Kun ikääntyneen työntekijän irtisanominen tehdään kalliimmaksi, yli viisikymppistä ei palkkaa enää kukaan.

Tehdyt linjaukset pistävät miettimään paitsi päättäjien ihmiskäsitystä, myös heidän markkinatalouden tuntemustaan.

Mielivalta vie pohjan elämänhallinnalta. Se näkyy kaupan ahdingossa. Ei rakenneta taloja, osteta tavaroita tai perusteta yrityksiä.

Kärsimys ei todista toimenpiteen tehokkuutta, eikä simputus kuulu hyvään johtajuuteen.

Tarvitaan kulttuurin muutos, tai tunkua on pian muihinkin kuin Brysselin ja Tukholman koneisiin.

Aloitteellisuutta luodaan luottamuksella, luottamusta ennustettavuudella. Sivistyksen tunnistaa ihmisyyden kunnioittamisesta. Onnea ja hyvää elämää on lupa tavoitella – myös Suomessa.

Taina Haahti hs.tyoelama@hs.fi

Kirjoittaja on kirjailija, joka on opiskellut kauppatieteitä ja filosofiaa ja työskennellyt johtotehtävissä sijoitusalalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!