Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olisiko sinusta merimieheksi, Jone Nikula?

Radioääni Jone Nikula tuli merisairaaksi ruotsinlaivalla.

Ura
 
Ville Männikkö
Radio Rockin juontaja Jone Nikula halusi lähteä merille. Hänet kuvattiin jäänmurtaja Urhon kannella.
Radio Rockin juontaja Jone Nikula halusi lähteä merille. Hänet kuvattiin jäänmurtaja Urhon kannella. Kuva: Ville Männikkö
Sarjassa testataan, miten ihminen pärjää työhaastattelussa lapsuutensa haaveammattiin.

Millaista kokemusta sinulla on meriltä?
"Osaan soutaa ja huovata. Erotan ehkä juuri purjeet toisistaan."

Mitä taitoja merimiehen työssä tarvitaan?
"Pitää olla jämpti ja skarppi kaveri. Pitkämielinenkin, kun seilaa koko uransa laivoilla pahemmin satamissa poikkeamatta. Sosiaalisuus ei varmaan tekisi pahaa, eikä oma-aloitteisuudestakaan olisi haittaa."

Työskenteletkö mieluummin yksin vai ryhmässä?
"Minulla ei ole mitään ryhmätyöskentelyä vastaan. Tulen aika lailla hyvin toimeen ihmisten kanssa. Minulla ei myöskään ole mitään hirmuisia auktoriteettikammoja."

Kuinka helposti koet koti-ikävää?
"En varsinaisesti koe. Viihdyn siellä, missä olen."

Kuka

Jone Nikula

 Jone Nikula, 44, on Radio Rockin juontaja ja yksi Idols-kilpailun tuomareista.

 Pikkupoikana Nikula haaveili merimiehen työstä, koska halusi seikkailla eksoottisissa paikoissa, kuten Casablancan satamakortteleissa. Lisäksi hän halusi "inkkariksi, länkkäriksi, Tarzaniksi ja lakimieheksi".

 Nikula on ollut elämänsä aikana yhdessä oikeassa työhaastattelussa, Radio Cityssä 18-vuotiaana. Toimituspäällikkö ehti esittää haastattelun aikana kaksi kysymystä: mikä on Metallican paras biisi, entä mitä mieltä olet Madonnasta?

Tuletko helposti merisairaaksi?
"Olen kerran tullut merisairaaksi, ruotsinlaivalla. Oli niin huono olo, ettei oikein kaljaakaan tehnyt mieli. Menin punkkaan ja luin. Kun keskittyy yhteen asiaan, on helppo unohtaa toinen. Selvisin ilman kovempaa lääkintää."

Mitä vahvuuksia sinulla on?
"Olen sopeutuvainen, suhteellisen sosiaalinen ja varsin oma-aloitteinen. Siinä mielessä voisin kuvitella sopivani merimiesten joukkoon."

Mitkä ovat heikkoutesi?
"Täsmällisyys ja tämäntyyppinen. En ole myöskään mikään hirmuinen rutiinien ystävä. Ja se minussa on vastenmielinen piirre, että kun teen jotain työtä, unohdan helposti huolehtia muista asioista. Myönnän, etten ole alkuunkaan teknisesti orientoitunut. Se voi olla ongelma laivalla, joka seilaa tekniikalla."

Miten hallitset stressiä?
"Olen helvetin huono stressaamaan. Pulssini laskee sitä mukaa, kun kiire lisääntyy. Paineet tuntuvat parantavan suoritustani. Ilman deadlinea en pääse punkasta ylös."

Pahin konflikti, johon olet joutunut?
"Olen joutunut irtisanomaan ihmisiä Radio Cityssä ja Groove FM:llä. Se on erittäin vastenmielistä. Kun ollaan tuotannollisten ja taloudellisten kysymysten takia tällaisessa tilanteessa, esimiesasemassa täytyy kysyä itseltään, mitä on tehnyt väärin."

"Olennaisinta on loppupeleissä ajatella niitä, jotka yritykseen jäävät, vaikka se ehkä kuulostaa sydämettömältä. Ihmisten pitäisi yhä pystyä tekemään töitä motivoituneesti ja innostuneena."

Mikä on paras saavutuksesi?
"En ole ikinä joutunut pikkujouluissa tappelemaan."

Mitä teet, jos työkaverisi ottaa kunnian töistäsi?
"En ole ollut organisaatiossa, jossa tällaista olisi tapahtunut. On käynyt hyvä tuuri, että olen päässyt työskentelemään itseäni fiksumpien ihmisten kanssa."

Mitä teet viiden vuoden kuluttua?
"Ei aavistustakaan. Toivottavasti jotain samankaltaista. Olen ollut työelämässä 26 vuotta, ja tämä on edelleen saatanan kivaa. Minulla ei ole tarvetta sapattivapaaseen eikä salaista haavetta rantakahvilan avaamisesta trooppiselle saarelle."

Palkkatoiveesi?
"Maine, mammona ja jumalten vasara."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!