Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lupaavaa kuhinaa toimistohotellissa

Ura
 
Taina Haahti
Kirjoittaja on kirjailija, joka on opiskellut kauppatieteitä ja filosofiaa ja työskennellyt johtotehtävissä sijoitusalalla.

Työelämä mullistuu vääjäämättä, haluttiin tai ei. Muutosvoimina jylläävät kansainvälistynyt talous ja viestintäteknologian kehitys. Internet luo ideoille, ajatuksille ja konsepteille globaalin markkinapaikan. Muutokset muokkaavat sekä työn tekemisen tapoja että koko työn käsitettä peruuttamattomasti.

Perinteiset työyhteisöt hajoavat. Organisaatiot menevät uusiksi: kartat laatikoineen joutavat museoihin. Samoin vanhat johtamismallit. Miten johtaa ihmisiä, jotka tekevät työtään eri paikoissa, erilaisilla statuksilla freelancereista partnereihin ja alihankkijoihin? Uudessa työelämässä on osattava johtaa itse itseään. Tuleva pärjääminen riippuu tästä taidosta niin paljon, että sitä pitäisi alkaa opettaa kouluissa.

Yksin yrittäjien määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Viimeisten kymmenen vuoden aikana 40 000:lla. Suomen Yrittäjien mukaan heitä on jo 160 000 eli 65 prosenttia kaikista yrittäjistä.

Nimike sinänsä johtaa harhaan, sillä verkostoituminen ja yhteistyö ovat yksin yrittäjien elinehto. On liikuttava, tavattava muita, rakennettava uudenlaisia työyhteisöjä.

Tähän tarpeeseen vastaavat osaltaan toimistohotellit, joista voi vuokrata huoneen tai pelkän työpöydän. Monissa panostetaan yhteisiin tiloihin ja hyvä niin, sillä parasta hotelleissa ovat vuokralaiset. Oleskelutilassa kulttuurityöläinen kohtaa IT-asiantuntijan ja rahoituskonsultti puutarhasuunnittelijan. Perinteistä suomalaista työyhteisöä vaivaava pysähtyneisyys ja erilaisuuden vieroksunta saavat huutia. Syntyy ideoita. Tarvittiin ison organisaation taakseen jättäneitä tuoreita yrittäjiä ja toimistohotelli ennen kuin insinööri ja humanisti kohtasivat suomalaisessa työelämässä. Oli aika. Tästä se lähtee.

Taina Haahti tyoelama@hs.fi
Kirjoittaja on kahden tutkinnon monitoimikirjailija, joka on toiminut myös johtotehtävissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!