Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi rakennusmiehen ei tarvitse pitää aikatauluista kiinni?

Ura
 
Pekka Seppänen
Kirjoittaja on valmentaja ja neuvonantaja.

Kuljetusliike lupaa tuoda huonekalukaupasta ostetun sohvan tiistaiaamuna kello 8–9. Ellei sitten satu jotakin yllättävää, ja ainahan jotakin yllättävää sattuu. Minkäs teet, kun sohva on maksettu. Parempi vain jatkaa odottamista.

Putkiremontti on jo kuukauden myöhässä. Sätitkö urakoitsijan ja rakennusmiehet? Ei ehkä kannata, koska kylpyhuone on moukaroitu säpäleiksi ja urakoitsijaa vielä tarvitaan.

Toisaalta nostat kamalan porun, jos aamun lehti on myöhässä. Kokonainen kansanliike kehkeytyy, jos junat alkavat tulla asemille omia aikojaan.

Rakennusmiehet ja kuljetusmiehet eivät ole huonompia miehiä kuin postimiehet ja veturimiehet. Mutta heiltä ei vaadita yhtä paljon.

Jos asiakkaat hyväksyvät sen, että joillakin aloilla lupauksia ei tarvitse pitää, niin aivan varmasti niitä ei myöskään pidetä. Ja päinvastoin: kun asiakas vaatii, asiakas saa.

Jos ei keksi mitään hyvää sanottavaa mediasta, kannattaa kiinnittää huomiota toimittajien aikakäsitykseen. Joka ikinen lehti ilmestyy juuri sinä päivänä kun on luvattu. Uutislähetys alkaa sillä siunatulla sekunnilla kun on määrä.

Ovatko mediassa toimivat ihmiset muita parempia? Tuskin. Mutta median toimintakulttuurissa myöhästyminen on poissuljettu vaihtoehto.

It-yrityksillä on tapana ilmoittaa, että projekti viivästyy taas parilla viikolla, koska Arska on sairaana. Median ammattilainen voisi hyvin omaksua saman asenteen: lehti tulee vasta parin päivän päästä, koska Arskalla on nyt vähän ongelmia.

Mutta median ammattilainen ei sano niin.

Palomies on 60 sekunnin kuluttua hälytyksestä paloautossa matkalla pelastustehtävään, riippumatta siitä, oliko hän 60 sekuntia sitten sängyssä, vessassa vai uima-altaassa.

Olisiko mahdollista, että myöhästelevillä ja asiakkaista piittaamattomilla aloilla otettaisiin mallia lupauksensa pitäviltä aloilta?

Palomiehen asenteella menestyy kaikilla aloilla. Sanansa pitävä yritys erottuu kilpailijoistaan.

Pekka Seppänen seppanen@iki.fi
Kirjoittaja on työelämän parantaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!