Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako työnantaja jakaa eteenpäin luottamuksellisia viestejä?

Ura
 
Helsingin Sanomat
Colourbox

Onko työantajan edustajilla oikeus jakaa laajalla jakelulla selvästi luottamukselliseksi tarkoitettua sähköpostikirjeenvaihtoa? Koskevatko sähköposteja väljemmät säännökset kuin kirjettä? Ymmärtääkseni kirjesalaisuus on aika tiukka. Jouduin luottamusmiehenä erimielisyyksiin työnantajan kanssa ja koin, että työnantaja käytti lähettämiäni sähköposteja minua vastaan.

 

Luottamuksellisen viestin salaisuus on turvattu perustuslaissa ja sen rikkomisesta on säädetty rangaistus rikoslaissa.

Kuvailemasi tapaus on kuitenkin hieman toinen, kun viestin vastaanottajalla on ollut oikeus viestin sisältöön. Työelämän tietosuojalaki ei tällaista tilannetta erityisesti sääntele. Kyseisessä laissa on viittaus sähköisen viestinnän tietosuojalakiin, joka määrittelee pelisäännöt sähköisten viestien käsittelyyn.

Lähtökohtana on, että sillä, jolle viesti on osoitettu, on oikeus toimittaa viesti eteenpäin, jos viestin sisältö ei itsessään ole arkaluontoinen eli se ei sisällä esimerkiksi terveydentilaa koskevia tietoja. Tällöin työelämän tietosuojalaki määrittelee pelisäännöt tiedon käsittelylle.

Yksin se, että lähettäjä pitää viestiä luottamuksellisena, ei tee viestin edelleen toimittamisesta rangaistavaa tai lain vastaista. Varmasti tällainen tilanne kuitenkin vaikuttaa luottamuksen ilmapiiriin työpaikalla.

Aki Eriksson lakimies Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!