Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi opetussuunnitelma työllistää opettajia

Ura
 
Helsingin Sanomat

Opetusalalla työskentelee Suomessa yhteensä lähes 100 000 ammattilaista: lastentarhanopettajia, luokanopettajia, aineenopettajia, lehtoreita ja erityisopettajia.

Opettajat työllistyvät yleisesti ottaen hyvin, mutta työsuhteet ovat usein varsinkin uran alkuvaiheessa määräaikaisia. Työvoiman tarpeessa on paljon alueellisia eroja. Matemaattisten aineiden opettaja löytää työtä helpommin kuin humanistisia aineita opettava.

Lähivuosien aikana on odotettavissa, että paljon opettajia siirtyy eläkkeelle. Näin vapautuu työpaikkoja uusille opettajille. Työllisyyteen vaikuttavat kuitenkin monet asiat, kuten pienenevät tuntikehykset, tuntiopettajista säästäminen ja opetusryhmien koon kasvaminen.

Opetusalalla on käynnissä suuri muutos, sillä syksyllä 2016 tulee voimaan Opetushallituksen asettama uusi opetussuunnitelma. Se kattaa uudet tavoitteet esi-, perus- ja lisäopetukselle.

Tällä hetkellä opettajat orientoituvat koulutuksissa uuteen opetussuunnitelmaan. Kouluissa ja kunnissa muovataan virallisen asetuksen päälle paikallisia, omaan toimintakulttuuriin sopivia suunnitelmia.

Uusi opetussuunnitelma eroaa aikaisemmista siten, että se korostaa oppimisen iloa ja oppilaiden omaa aktiivista roolia. Myös vuorovaikutustaidot ja kasvaminen kestävään elämäntapaan ovat keskeisiä. Oppiaineiden rajat tulevat sekoittumaan yhä enemmän.

Lähteet: Opetussuunnitelmatyön päällikkö, opetusneuvos Irmeli Halinen ja työ- ja elinkeinoministeriön Ammattinetti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!