Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten saa tehoa työpäivään?

Ura
 
Helsingin Sanomat

Monella on mielikuva, että työpaikan tehokkaimmat työmyyrät istuvat aamusta iltaan työpöytänsä ääressä. Mutta onko se tehokasta, saati terveellistä? Ei, todistavat tutkimukset ja vahvistavat asiantuntijat.

Psykologian professori Ulla Kinnunen Suomen Akatemiasta ja liikuntatieteiden tohtori, ravitsemusvalmentaja Minna Tanskanen neuvovat, miten työpäivään saa lisää tehoa.

Avainasemassa on säännöllisten taukojen pitäminen.

1 Pidä taukoja. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että ihminen voi keskittyä hyvin korkeintaan muutaman tunnin. Tauoilla kannattaa siirtyä pois koneen ääreltä. Välillä kannattaa myös seurustella jonkun kanssa ja jos mahdollista, piipahtaa raikkaassa ilmassa.

2 Tee välillä työtehtäviin liittymättömiä asioita. Tee lounastauolla jotain, mistä itse pidät. Rentouttavat toiminnot lisäävät hyvinvointia.

3 Liiku aina kun mahdollista. Työpäivän lomaan kannattaa upottaa jonkinlaista liikuntaa, mutta sen ei tarvitse olla hikiliikuntaa. Sekin auttaa, että nousee vähintään tunnin välein tuolista ylös. Liikunta vaikuttaa aivoihin positiivisesti ja lisää vireyttä.

4 Vaihtele työskentelyasentoa. Älä ainakaan istu koko päivää, vaan seiso välillä.

Hanne-Mari Tarvonen HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!