Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roolit kannattaa miettiä etukäteen

Ura
 
Helsingin Sanomat

Työntekijöitä osallistava työhaastattelu vaatii erityisen hyvää valmistautumista ja organisointitaitoa, sanoo psykologian tohtori Lilli Sundvik. Valintaryhmän täytyy miettiä tarkkaan muun muassa sitä, millaiset roolit kenelläkin on haastattelutilanteessa.

"Jos työhaastattelu on suunniteltu huonosti, riskinä on, että koko paletti hajoaa", Sundvik toteaa.

"Toinen miinuspuoli on siinä, että työnhakijan kannalta tilanne voi olla todella jännittävä. Kun monta silmäparia tuijottaa, kyselee ja raapustaa muistiinpanoja, voi käydä niin, etteivät kaikki saa itsestään parasta esiin."

Hyviäkin puolia on. Perinteisessä työhaastattelussa olleet työnhakijat ovat monesti kommentoineet Sundvikille, että heille jäi täysin kysymysmerkiksi se, millaisia ihmisiä työyhteisössä työskentelee.

"Kun työhaastattelussa on useampi ihminen paikalla, myös työnhakija pystyy vähän arvioimaan henkilökemioita ja työkulttuuria."

Suosittelujen merkitys työpaikoilla on kasvanut selvästi uusia työntekijöitä palkatessa, sanoo toimitusjohtaja Thomas Grönholm rekrytointiyritys Skyhoodista.

"Monet työnantajat antavat vihjepalkkioita työntekijöilleen. Jos sopiva henkilö haettavaan tehtävään löytyy suosittelujen perusteella, vihjeen antanut työntekijä saa palkkion", Grönholm kertoo.

Hänen mukaansa palkkiot vaihtelevat sadoista jopa tuhansiin euroihin. Palkkiot ovat yleisimpiä aloilla, joissa on pulaa erityisosaamisesta, kuten ohjelmistokehityksessä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!