Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Organisaatiomuutos pelastaa perheen

Ura
 
Pekka Seppänen
Kirjoittaja on valmentaja ja neuvonantaja.
seppanen@iki.fi
Kirjoittaja on yrittäjä.

Tulkaas kaikki tänne keittiön pöydän ääreen. Olette varmaan miettineet, miksi meidän tuloksentekokyky ei ole sitä mitä se voisi olla.

Meillä on ollut liikaa päällekkäisyyksiä ja epäselviä vastuita, jotka ovat aiheuttaneet tehottomuutta ja huonontunutta henkilöstötyytyväisyyttä.

Mä uskon että me pystytään taklaamaan tää ongelma muuttamalla meidän organisaatiota.

Meidän entisessä organisaatiossa oli kaksi laatikkoa. Toisessa luki Isä ja äiti, ja toisessa luki Lapset. Sellainen organisaatiorakenne ei ole enää tätä päivää. Me ei kerta kaikkiaan voida enää jakaa tehtäviä sukupuolen ja iän mukaan. Jokaiseen tehtävään täytyy valita paras henkilö sukupuolesta ja iästä riippumatta.

Tää meidän uusi organisaatio perustuu asiantuntijuuteen.

Meillä on tästä lähtien osaamiskeskuksia, ja jokaisella niistä on omistaja. Jokaista osaamiskeskusta läpäisee funktiot, ja funktioilla on omat funktiovastaavat. Tällä me varmistetaan nopein mahdollinen informaatiovirta osaamiskeskusten välillä ja samalla paras mahdollinen reaktioherkkyys toimintaympäristön muutoksiin.

Ravinto-osaamiskeskuksen omistajaksi on tästä päivästä lähtien nimitetty Tarja. Eli Tarjan vastuulla on siis ravinto-osaamiskeskuksen vastuualueet. Tarja on samalla kumppanuusvastaava, joka koordinoi meidän asiakasrajapintaa.

Tähän ruokaosaamiskeskukseen liittyy hankintafunktio, jonka vastaavaksi on nimitetty Pekka. Onneksi olkoon Pekka, pienet aplodit mulle voisi olla nyt paikallaan.

Tosi tärkeä osa tätä uuttakin organisaatiota on meidän entinen leikkiminen-yksikkö, ja siksi mulla on ilo ilmoittaa, että ollaan saatu leikkimisosaamiskeskuksen johtoon alan todellinen huippuosaaja eli Aino.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että neljänneksi johtotiimin jäseneksi on nimitetty Veeti. Jollekulle ehkä herää kysymyksiä Veetin track recordista. Mutta mä en voi kuvitella, kuka paremmin pystyisi vetämään meidän sähly- ja pleikkaosaamiskeskusta kuin just Veeti. Tää on nyt Veetille tuhannen taalan paikka näyttää kyntensä.

Mä olen varma, että tällä organisaatiorakenteella me saadaan ihan uutta dynamiikkaa ja läpinäkyvyyttä meidän toimintaan. Kysymyksiä?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!