Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairas työntekijä ilahtui saatuaan työnantajalta käsin kirjoitetun postikortin

Osuuskauppa Hämeenmaa muistaa sairaana olevia työntekijöitään käsin kirjoitetulla postikortilla.

Ura
 
Marja Seppälä
Lahden Prisman kahvilatyöntekijä Sanna Laine (vas.) on ollut pitkään sairauslomalla.Esimies Janne Koikkalainen kutsui hänet postikortilla pullakahveille. Mukana poika Sisu.
Lahden Prisman kahvilatyöntekijä Sanna Laine (vas.) on ollut pitkään sairauslomalla.Esimies Janne Koikkalainen kutsui hänet postikortilla pullakahveille. Mukana poika Sisu. Kuva: Marja Seppälä

Lahden Prisman kahvilatyöntekijän Sanna Laineen työmatka päättyi ikävästi runsas vuosi sitten. Hän liukastui työpaikkansa pihassa, loukkasi ranteensa ja joutui pitkälle sairauslomalle.

Ranne on leikattu jo kahdesti, mutta se ei tahdo parantua. Turvotusta ja särkyä on edelleen.

Työpaikka ei ole unohtanut sairauslomalaista. Laineen työnantaja Osuuskauppa Hämeenmaa haluaa muistaa pitkään kotona olevia työntekijöitään. Henkilöstöosasto on ohjeistanut eri yksiköiden esimiehiä lähettämään käsin kirjoitettuja postikortteja sairauslomalla, vuorotteluvapaalla, perhevapaalla tai opintovapaalla oleville alaisille.

Laineen postiluukusta yllätyskortti tipahti aivan hiljattain.

"Siinä luki, että terveiset työmaalta. Esimies kertoi, että työtyytyväisyystutkimuksen tulokset ovat tulleet. Hän kutsui minut kuulemaan niistä ja vaihtamaan kuulumisia työkavereiden kanssa pullakahvien merkeissä", Laine kertoo.

Postikortti ilahdutti. Laine vastasi heti kutsuun myöntävästi.

"Totta kai menen aina, kun pullakahvit saa! Tekstiviestejä tulee ja menee, mutta käsin kirjoitettu kortti on henkilökohtaisempi. Piristää, kun työkaverit muistavat, että olen vielä olemassa."

Hänestä on tärkeää, ettei työnantaja katkaise yhteyksiä pitkään töistä poissa olevien kanssa.

"Nyt pysyn perillä siitä, mitä töissä tapahtuu ja mitä työkavereille kuuluu. Ilman kutsua en oikein viitsi mennä työpaikalle häiritsemään, kun tiedän, että tytöillä on kiire. Tällaisissa tilaisuuksissa on mahdollisuus jutella kaikessa rauhassa."

Laineen esimies, ravintolapäällikkö Jani Koikkalainen sanoo, että postikortilla halutaan viestiä aidosta välittämisestä.

"Jos lähettäisin tekstiviestin, siitä voisi tulla fiilis, että vastaanottaja on osa jotain julkista jakelua."

Postikortin tehtävä on myös madaltaa työntekijän kynnystä palata töihin. "Työhön paluuta on hyvä alkaa suunnitella ajoissa. Paluu on mukavampaa, kun tietää, mitä työmaalla on tapahtunut", Koikkalainen sanoo.

Yhteydenpidon ei aina tarvitse liittyä työtehtäviin. Kutsu voi tulla vaikka työporukan yhteiselle risteilylle tai luistelupäiville.

Idea kortista syntyi Osuuskauppa Hämeenmaan Hyvis-hankkeessa, jossa henkilöstö sai itse ideoida parannuksia työelämään, kertoo henkilöstöjohtaja Susa Nikula. Ideoita syntyi peräti 700, joista kymmenkunta päätyi lopulta käyttöön.

Onko sinun työpaikallasi tehty jokin parannus, josta on ollut iloa ja hyötyä? Kerro siitä meille: hs.tyoelama@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!