Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulukortti toi kemistille töitä

Ura
 
Helsingin Sanomat
Liisa Takala
Kemisti Minna Ervasti on nykyään töissä maaliyritys Tikkurilassa. Työnhaussa auttoivat itse tehty joulukortti ja sosiaalisen median aktiivinen käyttö.
Kemisti Minna Ervasti on nykyään töissä maaliyritys Tikkurilassa. Työnhaussa auttoivat itse tehty joulukortti ja sosiaalisen median aktiivinen käyttö. Kuva: Liisa Takala

Kun Minna Ervasti valmistui kemistiksi syksyllä 2013, hän alkoi hakea töitä täyspäiväisesti. Hän kävi läpi yrityslistoja, kyseli tutuilta ja bongaili kiinnostavia nimiä toimistorakennusten seiniltä. Joka päivä hän selasi myös avoimet työpaikat netistä.

Ervasti kirjoitti hakemuksia ja kävi työnhakukursseilla. Kemistin paikkoja ei kuitenkaan ollut paljon tarjolla.

"Oli tunne, että töitä pitäisi hakea kahdeksan tuntia päivässä. Hakemusten kirjoittamiseen ei mennyt niin paljon aikaa, joten aloin miettiä, mitä muuta voisin tehdä", Ervasti kertoo.

Hän liittyi Twitteriin, katsoi työnhakuun liittyviä Youtube-videoita ja luki artikkeleja henkilöbrändäyksestä.

"En opiskellut pelkästään hyvän hakemuksen kirjoittamista, vaan käytin paljon aikaa sen miettimiseen, missä olen hyvä ja mitä haluan tehdä."

Ervasti piti helmikorublogia ja siitä rohkaistuneena päätti aloittaa myös työnhakublogin, jossa hän kirjoitti kemiaa liippaavista aiheista ei-kemisteille.

Sosiaalisen median kannustavuus yllätti hänet iloisesti.

"Yhtäkkiä ihmiset halusivat auttaa, antoivat neuvoja sähköpostitse ja jakoivat tekstejäni eteenpäin. Se oli yllättävää ja tosi kivaa."

Jokunen työhaastattelupyyntökin tuli. Erään toisen työnhakijan kanssa Ervasti ystävystyi. Nettituttava, joka oli itse saanut töitä bloginsa avulla, keksi Ervastille hashtagin eli tunnisteen #somekemisti, jota Ervasti käytti Twitter-keskusteluissa.

Joulun alla Ervasti askarteli joulukortteja. Hän keksi, että voisi lähettää muutaman itse tehdyn kortin kiinnostavien yritysten edustajille, toivottaa hyvää joulua ja kertoa työnhaustaan.

Kahdesta yrityksestä tuli vastaus. Toisessa ei ollut töitä. Maaliyritys Tikkurilasta kerrottiin, että jossain vaiheessa voisi ollakin.

Parin kuukauden kuluttua, helmikuussa, Ervasti tapasi Tikkurilan tutkimusjohtajan. Toukokuussa alkoivat projektiassistentin työt.

"Moni tuttu on kehunut kortti-ideaa, ja some-työnhausta on tullut kyselyjä tuntemattomiltakin", Ervasti kertoo.

"Kaikkea kannattaa kokeilla. Ei siinä ainakaan mitään häviä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!