Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikuiskoulutustuen voi jakaa useaan pätkään

Ura
 
Helsingin Sanomat

Kuka voi saada? Työssäkäyvä tai yrittäjä, jolla on vähintään kahdeksan vuoden työhistoria ja joka on ollut nykyisessä työssä tai yrittäjänä vähintään vuoden. Työhistoriaan lasketaan myös enintään kaksi vuotta aikaa, joka on kertynyt esimerkiksi perhevapaista.

Milloin voi saada? Tukea voi hakea, kun on hyväksytty oppilaitokseen ja on sopinut työnantajan kanssa opintovapaasta. Tukea saa 2–19 kuukauden päätoimisiin opintoihin, yhtäjaksoisesti tai pätkissä.

 

Mihin opintoihin? Kyseessä tulee olla Suomessa toimiva, julkisesti valvottu oppilaitos. Ulkomailla opiskeluun voi saada tukea, jos on kirjoilla oppilaitoksessa Suomessa ja saa hyväksytettyä sinne opintoja.

Milloin ei voi saada? Työttömänä, vuorotteluvapaalla, vanhempain- tai hoitovapaalla tai virkavapaalla ollessa. Aikuiskoulutustukea ei voi saada myöskään sivutoimisiin opintoihin.

 

Tukea voi saada:

 koko tutkintoon.

 tutkinnon osiin, täydennys- ja erikoistumisopintoihin ja avoimen yliopiston opintoihin, jos ne ovat hakijan koulutukseen ja ammattiin sopivaa lisä- tai täydennyskoulutusta.

 peruskoulu- ja lukio-opintoihin, jos koulutuksen puute on ammatillisen kehittymisen tai kouluttautumisen esteenä tai vaikeuttaa ammatissa selviytymistä.

 kieliopintoihin julkisessa oppilaitoksessa, jos ne kehittävät ammattitaitoa.

 opintoihin kuuluvaan työharjoitteluun.

 työvoimakoulutukseen, jos hakija ei saa työttömyysetuutta.

 
Lisätietoa: www.koulutusrahasto.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!