Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suorapuheinen mallipomo

Ura
 
Ville Männikkö
Mallitoimisto Modelboomin johtaja Jaana Ukkola ei suosittele mallinuran aloittamista liian nuorena.
Mallitoimisto Modelboomin johtaja Jaana Ukkola ei suosittele mallinuran aloittamista liian nuorena. Kuva: Ville Männikkö
Ura & työ -toimitus etsii työn sankareita. Nyt vuorossa on Jaana Ukkola.

"Jaana on lojaali pomo alalla, jossa lupauksia ei aina pidetä. Vaikka hän on suorapuheinen, hän innostaa selviämään asioista tekemällä ne kunnolla. Hänelle voin myös aina soittaa, jos olen pulassa", sanoo malli Maryam Razavi.
 

"Etsin työkseni uusia ja motivoituneita malleja, joita välitän sekä suomalaisille asiakkaille että ulkomaisille mallitoimistoille.

Alan toimijoista Suomessa vain harvalla on yhtä pitkä kokemus mallina kuin minulla. Siksi osaan valikoida luotettavia yhteistyökumppaneita.

Useimmat malleistani ovat naisia. Nuorin on 16-vuotias ja vanhimmat yli viisikymppisiä.

Vainuan aika nopeasti, onko ihmisestä malliksi vai hakeeko hän vain uusia kuvia someen.

Monet oikeasti luulevat, että he pääsevät heti kuvaukseen tänne tullessaan. Usein kehotan heitä kysymään itseltään: Miksi asiakkaan pitäisi valita juuri minut monien ammattilaisten joukosta? Siitä fiksu oivaltaa, että malliksi opetellaan.

Kävelyä ja muita perusjuttuja saatan opettaa itse, mutta käytän joskus ulkopuolisia opettajia. Jotkut mallit kehittyvät nopeasti myös valokuvaajien ohjauksessa.

Yritän saada mallin pyrkimään kohti sitä, mitä pidän hänelle mahdollisena saavuttaa tällä upealla alalla. Jos epäonnistun, en ota sitä henkilökohtaisesti. Kaikilla vain ei ole motivaatiota.

Harvat haluavat sitoutua ammattimalleiksi, enemmän on elämäntapamalleja. Laman vuoksi töitä on vähän ja uraa vaikea aloittaa. Jotkut tekevät siksi töitä ilmaiseksi. En kannata ilmaistyön kautta helposti tapahtuvaa lapsityövoiman väärinkäyttöä.

Moni asia on muuttunut sitten omien mallivuosieni. Älytöntä on, että nykyisin näytösmallien pitää olla 180-senttisiä ja heidän lantionsa 87-senttisiä. Onneksi katalogimallien ei ole pakko olla ihan noin hoikkia.

Mielestäni 1980-luvulla keskityttiin myös enemmän mallien valokuvauksellisuuteen. Silloin olivat kauneuskäsityksetkin monipuolisempia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!