Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuinka pitkään sähköpostiviestit pitää säilyttää?

Ura
 
Päivi Happonen Tutkimusjohtaja Arkistolaitos

Työpaikassamme siirryttiin uuteen sähköpostipalveluun. Palveluntarjoaja sanoi, ettei se pysty siirtämään vanhassa sähköpostissa olevia viestejä uuteen järjestelmään. Laskelmieni mukaan viestien lähettäminen uuteen osoitteeseen kestäisi kolme työpäivää. Esimies pitää viestien siirtoa turhana. Pitääkö sähköpostit säästää, kuten arkistointilaki määrää muista asiakirjoista? Kuinka pitkään?
 

Sähköposti helpottaa, nopeuttaa ja sujuvoittaa organisaation toimintaa, mutta se ei ole arkisto.

Jos sähköpostin liitteenä on asiakirja, joka liittyy viestin ohella jonkin asian käsittelyyn, sekä viesti että asiakirja tulee liittää esimerkiksi asianhallintajärjestelmään.

Tällöin viestin ja asiakirjan säilytysaika määräytyvät organisaation itse määrittelemien säilytysaikojen mukaisesti.

Säilytysaikojen määrittelyssä tulee ottaa huomioon lainsäädännön vaatimukset, asiakkaan ja henkilöstön oikeusturva sekä toiminnan seurannan ja valvonnan tarpeet.

Esimerkiksi työpaikkahakemuksia ja niiden liitteitä tulee säilyttää kaksi vuotta. Pysyvään työsuhteeseen valitun työntekijän henkilö- ja koulutustiedot pitää säilyttää pysyvästi.

Suurin osa sähköposteista on kuitenkin viestejä, jotka eivät liity organisaation asioiden valmisteluun eivätkä käsittelyyn. Silloin työntekijä harkitsee itse lähettämiensä ja vastaanottamiensa viestien säilytystarpeen.

 

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!