Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koeajasta pitää sopia etukäteen

Ura
 

Uusi työ alkaa yleensä koeajalla, mutta siitä pitää kuitenkin aina sopia etukäteen. Palkansaajajärjestö SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto ja Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n lakimies Minna Etu-Seppälä kertovat, mitä koeajasta ei usein tiedetä.

 

Koeajalla työsopimus voidaan purkaa ilman varoitusta. Sekä työnantaja että työntekijä voivat purkaa työsopimuksen koska tahansa koeajan kuluessa ilman ennakkovaroitusta. Työsopimus päättyy purkamispäivään eikä irtisanomisaikaa ole.

 

Koeaika kestää usein neljä kuukautta. Jos työsopimus kestää enintään kahdeksan kuukautta, koeaika voi olla korkeintaan puolet työsuhteen kestosta. Jos työnantaja järjestää uudelle työntekijälle yli neljä kuukautta kestävän koulutuksen, koeaika voi olla enintään kuusi kuukautta. Tällöin koulutuksen pitää liittyä suoraan työntekijän työtehtäviin.

Työsopimusta ei saa purkaa epäasiallisin perustein. Työnantaja ei saa purkaa työsopimusta koeajalla epäasiallisin tai syrjivin perustein. Esimerkiksi raskaus on epäasiallinen peruste. Jos työntekijä epäilee, että työsopimus on purettu koeajalla syrjivin perustein, työnantajan pitää pystyä osoittamaan purkamiselle asiallinen peruste. Asia ratkaistaan viime kädessä tuomioistuimessa.

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!