Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sopivatko hymiöt työsähköpostiin? Asiantuntija vastaa

Ura
 

Kannattaako työsähköpostiin liittää hymiöitä? Kyllä, kunhan niitä käyttää harkiten, sanoo viestinnän tutkija Anne Kankaanranta Aalto-yliopistosta.

Kankaanranta on tutkinut hymiöiden käyttöä työelämässä osana pohjoismaista tutkimusprojektia. Hänen mielestään viestin vastaanottaja on hyvä tuntea, jos käyttää hymiöitä.

Kankaanranta neuvoo, miten hymiöitä yleensä käytetään työpaikkasähköpostissa.

Hymiö pehmentää viestiä. Kun työntekijät lähettävät sähköpostia toisilleen, hymiöitä käytetään tavallisimmin pehmentämässä pyyntöjä tai muita hankalaksi koettuja viestejä.

Hymiö korostaa positiivisia asioita. Toinen tavallinen tapa käyttää hymiöitä on myönteisten asioiden, esimerkiksi kiitosten, korostaminen. Hymiötä voi käyttää myös allekirjoituksen yhteydessä, jossa se kertoo positiivisesta fiiliksestä.

Hymiö kertoo huumorista. Kolmas tapa käyttää hymiöitä työviestinnässä on huumori. Jos ei ole varma, ymmärtääkö vastaanottaja viestin huumoriksi, siihen lisätään hymiöitä.

Varminta on käyttää positiivisia hymiöitä. Kielteiset hymiöt, jotka ilmaisevat vihaa tai kiukkua, eivät ehkä sovi työpaikalle. Niitä ei ainakaan käytetä samalla tavalla kuin positiivisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!