Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippumyyjä saa kaupan päätökseen

Ura
 
Helsingin Sanomat
Katja Malminen tietää, että tarinat vetoavat asiakkaisiin.
Katja Malminen tietää, että tarinat vetoavat asiakkaisiin.

K atja Malminen, 46, on yksi Restelin ketjujohtajista. Hän on työskennellyt catering-firmassa Yhdysvalloissa ja ravintolassa Skotlannissa, myynyt viinejä, hotellipalveluita ja ollut laivalla hovimestarina. Työ on ollut aina jonkin asian tai palvelun myyntiä.

Kun Malminen myi viinejä ravintoloille, hän oppi tarinoiden merkityksen. Niiden avulla vedotaan tunteisiin.

"Kuka on tehnyt viinin? Minkälaiset sukujuuret viinitalolla on? Kuinka tunnettuja viinit ovat, ovatko ne saaneet palkintoja?"

Kun myyjä tuntee tarinan, hän osaa kertoa henkilökunnalle myös, miten viini pitää myydä asiakkaille. Nykyään Malminen istuu vastapuolella. Jos kauppias ei tunne tuotettaan, kauppoja ei synny.

"Huippumyyjän erottaa normaalista siinä, että hänellä on kyky saada kauppa päätökseen", Malminen sanoo.

Se vaatii aktiivisuutta, uteliaisuutta, sisukkuutta, asennetta ja oma-aloitteisuutta.

Monet myyvät ensin halvinta. Silloin asiakas saattaa epäillä, että häntä aliarvioidaan.

"Mieluummin myydään ensin parasta ja laadukkainta asiakkaan tarpeet selvittäen. Moni osaa myydä hinnalla, mutta myynnissä pitäisi pyrkiä myymään enemmän. Niin, että asiakas syö salaatin sijasta kolme ruokalajia."

Malminen korostaa asiakkaan kuuntelemista ja luottamuksen luomista. Se pitää yrittää saavuttaa heti alussa. Jos mokaa, se ei haittaa, kunhan osaa korjata virheen sekä hymyillä ja panna oman persoonansa peliin. "Ostamista ei saa jättää asiakkaan vastuulle. Pitää saada asiakkaalle sellainen olo, että tämä on tehnyt hyvät kaupat."

Malminen kohtasi mestarimyyjän viimeksi Stockmannin kosmetiikkaosastolla. Hän meni ostamaan yhtä tuotetta, mutta lähti pois kolmen kanssa. "Myyjä osasi selvittää tarpeitani ja johdattaa aina seuraavaan. Siinä oli tunnetta mukana. Myyjä sai minut tuntemaan itseni kauniimmaksi. Ja myös kertoa, miten voisin tulla vielä hehkeämmäksi."

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!