Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppakeskuksen työntekijät jumppaavat yhdessä joka viikko

Ideapark tarjoaa ilmaisen jumpan kaikille kauppakeskuksen työntekijöille.

Ura
 
Rami Marjamäki
Lempäälän Ideaparkin apteekin farmaseutti ja liikunnanohjaaja Mari Rantanen (oik.) vetää talon väelle jumppia. Mukana farmaseutti Mira Santala.
Lempäälän Ideaparkin apteekin farmaseutti ja liikunnanohjaaja Mari Rantanen (oik.) vetää talon väelle jumppia. Mukana farmaseutti Mira Santala. Kuva: Rami Marjamäki

Ideaparkin apteekin farmaseutti Mari Rantanen aloittaa työpäivänsä treenaamalla ensin kauppakeskuksen kuntosalilla.

"Päivä menee tosi energisesti, kun käy aamulla salilla eikä lähde suoraan sängystä töihin. Illalla voi sitten viettää aikaa perheen kanssa", Rantanen sanoo.

Hyvä kunto auttaa jaksamaan töissä ja parantaa työmotivaatiota. "Kun fysiikka toimii, aivot pelaavat paremmin."

Aamuharjoittelun ansiosta hymykin irtoaa herkemmin. Siitä on siis hyötyä myös asiakkaille, Rantanen vakuuttaa.

Rantanen sai idean innostaa kauppakeskuksen muitakin työntekijöitä liikkumaan. Hän on koulutukseltaan paitsi farmaseutti myös ryhmäliikunnan ohjaaja.

"Aluksi järjestin liikuntatempauksia erilaisten tapahtumien yhteydessä. Sitten mietin, että on hyödyllisempää, jos jumppa on säännöllistä."

Hän ehdotti jumppatuntia Ideaparkin johdolle. Nyt kauppakeskus maksaa kaikille saman katon alla työskenteleville Rantasen vetämän jumpan torstaiaamuisin.

Tunneille osallistuu joka viikko parikymmentä ihmistä. Vuorotyöläisille on suunnitteilla oma jumppatunti iltapäiväksi.

Farmaseuttikollega Mira Santala on käynyt Rantasen pitämissä jumpissa alusta alkaen.

"On tosi hieno juttu, että meillä on tällainen mahdollisuus. Jumpan jälkeen on paljon pirteämpi olo. Ihmettelen, ettei jumppatunneille ole ollut mitään kauheaa ryntäystä", Santala sanoo.

Jumppatuntien teema vaihtuu kuukausittain osallistujien toiveiden mukaan.

"Joskus on vatsan, pakaroiden ja reisien muokkausta. Joskus taas zumbaa, kahvakuulaa, spinningiä tai bodypumpia. On sekä aerobista harjoittelua että lihaskunnon kehittämistä", Rantanen kertoo.

Ideaparkin yleisötapahtumien aikana Mari Rantanen tuo kuntosalin kauppakeskuksen keskusaukiolle. Hän vetää myös useamman kerran vuodessa zumbaesityksiä, joissa kaikki halukkaat pääsevät ketkuttamaan itseään.

"Näihin liikunnallisiin tapahtumiin liittyy yhteisöllisyyttä, kun eri liikkeiden työntekijät voivat tutustua toisiinsa", Rantanen mainitsee.

Kerran vuodessa aukiolle roudataan parikymmentä spinningpyörää. Ideana on, että työntekijät pitävät pyörät monta tuntia liikkeessä välillä polkijaa vaihtamalla.

"Silloin saa pukeutua vapaasti. Viimeksi joku polki spinningpyörää tunnin jääkiekkovarusteissa. Tärkeintä on saada henkilökuntaa liikutettua hauskalla tavalla."

Apteekin pyörä oli varusteltu asiaan kuuluvalla tavalla ensiaputarvikkeilla. Niitä ei onneksi tarvittu.

Onko sinun työpaikallasi tehty jokin parannus, josta on ollut iloa ja hyötyä? Kerro siitä meille: hs.tyoelama@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!